Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Razumjeti europsku uniju

Razumjeti europsku uniju

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953246115-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K5511

Broj strana:

254

Težina:

465 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

43,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

VRLO KORISTAN TEKST O FENOMENU EUROPSKE INTEGRACIJE

S 27 država članica i gotovo pola milijarde stanovnika, Europska unija značajan je akter na svjetskoj pozornici. Unija je promijenila način na koji Europljani žive, kao i način na koji ostatak svijeta doživljava Europu. Ipak, Europska unija često je predmet nerazumijevanja, a mnogi Europljani još su uvijek neodlučni - i zbunjeni glede njezine uloge u svojim životima. Ova uspješnica Johna McCormicka namijenjena je svima onima koji trebaju kratak i jasan uvod u Europsku uniju, te predstavlja jedinstvenu kombinaciju konciznosti i širokog pregleda funkcioniranja Unije. Među temama koje pokriva su povijest i institucije EU-a, temeljna načela procesa europskih integracija, utjecaj EU-a na države članice i građane, te razvoj i učinke politika EU-a. U potpunosti revidirano i ažurirano, novo četvrto izdanje osvrće se na recentne rasprave o Europi, donosi detaljniju analizu javnih politika EU-a i procesa njihovog kreiranja, te nadopunjava „europsku priču“ analizom Lisabonskog ugovora, učinaka eura, istočnog proširenja, kao i promijenjenog položaja Europske unije na međunarodnoj pozornici.

Kratki sadržaj:

Što je Europska unija?
Ideja Europe
Povijesni razvoj EU-a
Europske institucije
Proces kreiranja politika Europske unije
EU i njezini građani
Ekonomska politika
Unapređenje kvalitete života
EU i ostatak svijeta
Razumjeti Europsku uniju - Pogovor
Lisabonski ugovor
Politički okvir
Hrvatsko pristupanje Europskoj uniji


„Vrlo koristan tekst… Među stotinama knjiga…o fenomenu europske integracije, ova se knjiga izdvaja po tome što uistinu uspijeva sažeti složenost ekonomskog, političkog i pravnog sustava EU-a“.
Giedrius Surplys, Journal of European Affairs

„McCormick je ispunio jednu od najvidljivijih praznina u literaturi europskih studija…“
John Peterson, Political Studies

John McCormick je profesor na katedri političkih znanosti na Sveučilištu Indiana, Indidanapolis, te gostujući profesor na Sveučlištu Sussex, Velika Britanija. Među njegovim prethodnim djelima su i Politika zaštite okoliša u EU (Environmental Policy in the European Union) i Europska unija kao supersila (The European Superpower).

  • Originalni naziv: Understanding the European...
  • Prevodilac: Domagoj Rogulj
  • Izdanje: 4
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

VRLO KORISTAN TEKST O FENOMENU EUROPSKE INTEGRACIJE S 27 država članica i gotovo pola milijarde stanovnika, Europska unija značajan je akter na svjetskoj pozornici. Unija je promijenila način na koji Europljani žive, kao i način na koji ostatak svijeta doživljava Europu. Ipak, Europska unija često je predmet nerazumijevanja, a mnogi Europljani još su uvijek neodlučni - i zbunjeni glede njezine uloge u svojim životima. Ova uspješnica Johna McCormicka namijenjena je svima onima koji trebaju kratak i jasan uvod u Europsku uniju, te predstavlja jedinstvenu kombinaciju konciznosti i širokog pregleda funkcioniranja Unije. Među temama koje pokriva su povijest i institucije EU-a, temeljna načela procesa europskih integracija, utjecaj EU-a na države članice i građane, te razvoj i učinke politika EU-a. U potpunosti revidirano i ažurirano, novo četvrto izdanje osvrće se na recentne rasprave o Europi, donosi detaljniju analizu javnih politika EU-a i procesa njihovog kreiranja, te nadopunjava „europsku priču“ analizom Lisabonskog ugovora, učinaka eura, istočnog proširenja, kao i promijenjenog položaja Europske unije na međunarodnoj pozornici. Kratki sadržaj: Što je Europska unija? Ideja Europe Povijesni razvoj EU-a Europske institucije Proces kreiranja politika Europske unije EU i njezini građani Ekonomska politika Unapređenje kvalitete života EU i ostatak svijeta Razumjeti Europsku uniju - Pogovor Lisabonski ugovor Politički okvir Hrvatsko pristupanje Europskoj uniji „Vrlo koristan tekst… Među stotinama knjiga…o fenomenu europske integracije, ova se knjiga izdvaja po tome što uistinu uspijeva sažeti složenost ekonomskog, političkog i pravnog sustava EU-a“. Giedrius Surplys, Journal of European Affairs „McCormick je ispunio jednu od najvidljivijih praznina u literaturi europskih studija…“ John Peterson, Political Studies John McCormick je profesor na katedri političkih znanosti na Sveučilištu Indiana, Indidanapolis, te gostujući profesor na Sveučlištu Sussex, Velika Britanija. Među njegovim prethodnim djelima su i Politika zaštite okoliša u EU (Environmental Policy in the European Union) i Europska unija kao supersila (The European Superpower).

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter