Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Razgovor s anđelom

Razgovor s anđelom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Nick Hornby


ISBN:

953-220-047-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M4175

Broj strana:

240

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Često se govori kako su zbirke pripovijedaka poput kompilacijskih albuma. Rijetko naiđete na neku koja sadrži više od nekoliko dobrih priča. Pa ako se povedemo za dobro poznatom tvrdnjom da dobra zbirka sadrži tri dobre priče, izuzetno dobra zbirka njih pet do sedam, Razgovor s anđelom odudara od uobičajenih normi.

Naime, pod uredničkom palicom Nicka Hornbyja nudi nam se ni manje ni više nego dvanaest pametnih, nesputanih, duhovitih, nježnih, zločestih, jednom riječju originalnih pripovijedaka, dvanaest inovativnih i potpuno drugačijih glasova, dvanaest izuzetno talentiranih književnih zvijezda okupljenih u dobrotvornom projektu, čiji je cilj je sakupiti novac za pomoć autističnoj djeci, te će od svake kupljene knjige 5 kuna biti poklonjeno centrima za autizam u Hrvatskoj i Engleskoj.

Robert Harris, Melissa Bank, Zadie Smith, Helen Fielding i ostali ujedinili su svoje glasove kako bi pomogli djeci zarobljenoj u njihovu izoliranom i tajnama obuhvaćenom svemiru da probiju granice koje ih priječe u uključivanju u vanjski svijet.

Svaka od priča nosi svoj osobni pečat, a Hornbyjev jedini zahtjev da sve budu napisane u prvom licu pokazao se kao nimalo ograničavajući. Naime, glasovi uključuju onaj mrtvog psa Stevena, kuharice koja priprema posljednja jela osuđenicima na smrt u nekoj izvrnutoj verziji Velike Britanije te britanskog premijera neodređene političke pripadnosti, a s obzirom na živopisnost ne treba čuditi da su neke od priča već prikazane na kazališnim daskama. U prijevodu Petre Potočnik Algoritam vam predstavlja dream team Nicka Hornbyja i to u njegovu najjačem sastavu.

  • Originalni naziv: SPEAKING WITH THE ANGEL...
  • Prevodilac: Petra Potočnik
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2002
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Često se govori kako su zbirke pripovijedaka poput kompilacijskih albuma. Rijetko naiđete na neku koja sadrži više od nekoliko dobrih priča. Pa ako se povedemo za dobro poznatom tvrdnjom da dobra zbirka sadrži tri dobre priče, izuzetno dobra zbirka njih pet do sedam, Razgovor s anđelom odudara od uobičajenih normi. Naime, pod uredničkom palicom Nicka Hornbyja nudi nam se ni manje ni više nego dvanaest pametnih, nesputanih, duhovitih, nježnih, zločestih, jednom riječju originalnih pripovijedaka, dvanaest inovativnih i potpuno drugačijih glasova, dvanaest izuzetno talentiranih književnih zvijezda okupljenih u dobrotvornom projektu, čiji je cilj je sakupiti novac za pomoć autističnoj djeci, te će od svake kupljene knjige 5 kuna biti poklonjeno centrima za autizam u Hrvatskoj i Engleskoj. Robert Harris, Melissa Bank, Zadie Smith, Helen Fielding i ostali ujedinili su svoje glasove kako bi pomogli djeci zarobljenoj u njihovu izoliranom i tajnama obuhvaćenom svemiru da probiju granice koje ih priječe u uključivanju u vanjski svijet. Svaka od priča nosi svoj osobni pečat, a Hornbyjev jedini zahtjev da sve budu napisane u prvom licu pokazao se kao nimalo ograničavajući. Naime, glasovi uključuju onaj mrtvog psa Stevena, kuharice koja priprema posljednja jela osuđenicima na smrt u nekoj izvrnutoj verziji Velike Britanije te britanskog premijera neodređene političke pripadnosti, a s obzirom na živopisnost ne treba čuditi da su neke od priča već prikazane na kazališnim daskama. U prijevodu Petre Potočnik Algoritam vam predstavlja dream team Nicka Hornbyja i to u njegovu najjačem sastavu.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter