Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.128

Facebook slicica

Katalog

Ratni brod Njegova Veličanstva

Ratni brod Njegova Veličanstva

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-316-654-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K8806

Broj strana:

351

Težina:

690 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

37,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kako bi sve bilo idilično i predivno da je Jack Aubrey stvarno dobio udio u plijenu koji je osvojio u zadnjem pothvatu opisanom u romanu Kapetan s činom. Izbavio bi se dužničkog zatvora, napokon oženio sa Sophie i živio životom dostojnim društvenog položaja i čina koji je zavrijedio. No sudbina se može okrutno poigrati s herojima – njegov smjeli napad na Španjolce zbio se neposredno prije proglašenja rata, pa po britanskim zakonima plijen ne pripada kapetanu nego kraljevskoj riznici.

Stephenu Maturinu past će u zadatak da uzvrati uslugu Jacku koji ga je netom izbavio iz Francuskog zatvora, gdje je kao špijun očekivao sigurnu smrt. Potegnuvši sve svoje tajne veze u Admiralitetu, Stephen će mu srediti zapovjedništvo poznate fregate Suprise, uz riskantan zadatak da u Indiju prebaci britanskog ambasadora. Ponovo na zapovjedničkom mostu ratnog broda, Jack Aubrey morat će oploviti Rt Dobre nade, pronaći put kroz opasne vode Antarktike i bez straha ući u bitku s eskadrilom francuskog admirala Linosa. Sve te avanture dovest će ga u situaciju da se napokon može dokopati značajnog iznosa novca izraženog u draguljima i čini se da će sve ponovo biti na svom mjestu. Još samo da Stephen osvoji svoju neuhvatljivu ljubav Dianu…

Treći roman u serijalu o Jacku Aubreyju i Stephenu Maturinu, Ratni brod Njegova Veličanstva, predstavit će vam i fregatu Suprise po kojoj je knjiga nazvana, a koja gotovo kao da postaje samostalan i ravnopravan lik, vjerno noseći naše junake u neslućene pustolovine preko sinjih mora.

  • Originalni naziv: HMS SURPRISE
  • Prevodilac: Damir Biličić
  • Edicija: Facta
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Kako bi sve bilo idilično i predivno da je Jack Aubrey stvarno dobio udio u plijenu koji je osvojio u zadnjem pothvatu opisanom u romanu Kapetan s činom. Izbavio bi se dužničkog zatvora, napokon oženio sa Sophie i živio životom dostojnim društvenog položaja i čina koji je zavrijedio. No sudbina se može okrutno poigrati s herojima – njegov smjeli napad na Španjolce zbio se neposredno prije proglašenja rata, pa po britanskim zakonima plijen ne pripada kapetanu nego kraljevskoj riznici. Stephenu Maturinu past će u zadatak da uzvrati uslugu Jacku koji ga je netom izbavio iz Francuskog zatvora, gdje je kao špijun očekivao sigurnu smrt. Potegnuvši sve svoje tajne veze u Admiralitetu, Stephen će mu srediti zapovjedništvo poznate fregate Suprise, uz riskantan zadatak da u Indiju prebaci britanskog ambasadora. Ponovo na zapovjedničkom mostu ratnog broda, Jack Aubrey morat će oploviti Rt Dobre nade, pronaći put kroz opasne vode Antarktike i bez straha ući u bitku s eskadrilom francuskog admirala Linosa. Sve te avanture dovest će ga u situaciju da se napokon može dokopati značajnog iznosa novca izraženog u draguljima i čini se da će sve ponovo biti na svom mjestu. Još samo da Stephen osvoji svoju neuhvatljivu ljubav Dianu… Treći roman u serijalu o Jacku Aubreyju i Stephenu Maturinu, Ratni brod Njegova Veličanstva, predstavit će vam i fregatu Suprise po kojoj je knjiga nazvana, a koja gotovo kao da postaje samostalan i ravnopravan lik, vjerno noseći naše junake u neslućene pustolovine preko sinjih mora.

    Dodatne informacije

    Izdavač Algoritam Zagreb
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter