Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Rasprodaja sreće

Rasprodaja sreće

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7436-948-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K4148

Broj strana:

95

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Počev od legendarne Zorž Sandove, koja je napisala više od sto romana, žene su povremeno napadale neprikosnoveni muški zabran književnosti da bi se u naše vrijeme to pretvorilo u pravu epidemiju.

I beogradska spisateljica Vesna Radusinović pripada toj ljupkoj ženskoj najezdi naše savremene književnosti, ali se njen rad najmanje može nazvati takozvanim ženskim pismom. Za razliku od većine drugih nježnih spisateljica ona stiže iz svijeta novinarstva, noseći sa sobom svu žestinu tog zanata, njegov pomalo avanturistički duh, sklonost ka bizarnim obrtima i ekstravagantnim svijetovima.

Šta je naprosto ono što Vesnine knjige odvaja od ostalih, slagali se mi ili ne sa njenom ars poetikom? To je prije svega što nisu dosadne, jer je prvo načelo novinarstva biti zanimljiv, ščepati čitaoca i zadržati mu pažnju.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Počev od legendarne Zorž Sandove, koja je napisala više od sto romana, žene su povremeno napadale neprikosnoveni muški zabran književnosti da bi se u naše vrijeme to pretvorilo u pravu epidemiju. I beogradska spisateljica Vesna Radusinović pripada toj ljupkoj ženskoj najezdi naše savremene književnosti, ali se njen rad najmanje može nazvati takozvanim ženskim pismom. Za razliku od većine drugih nježnih spisateljica ona stiže iz svijeta novinarstva, noseći sa sobom svu žestinu tog zanata, njegov pomalo avanturistički duh, sklonost ka bizarnim obrtima i ekstravagantnim svijetovima. Šta je naprosto ono što Vesnine knjige odvaja od ostalih, slagali se mi ili ne sa njenom ars poetikom? To je prije svega što nisu dosadne, jer je prvo načelo novinarstva biti zanimljiv, ščepati čitaoca i zadržati mu pažnju.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter