Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

31.628

Facebook slicica

Katalog

Rasprave i članci

Rasprave i članci

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-150-333-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M4438

Broj strana:

548

Težina:

1153 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

57,70 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Priredio Josip Lisac

Hrvatski lingvist Dalibor Brozović iskazao se tijekom svo­ga višedesetljetnoga znanstvenog rada kao jedan od najistaknu­tijih hrvatskih filologa, pri čemu se osobito ističe izvanredna širina njegovih stvaralačkih interesa, bez premca u hrvatskom (a i u ostalom južnoslavenskom) jezikoslovlju. Pritom je uoč­ljiv širok obuhvat kompetencije, moderan pristup problemati­ci, smjelost i lucidnost istraživačkih kombinacija, rječit i odnje­govan stil. Zanimao se za sociolingvistiku, osobito za fenomen standardnih jezika, za genetsku lingvistiku, poglavito za dija­lektologiju, kao i za tipološku lingvistiku. Bio je i istaknuti knji­ževni kritičar, pjesnik na esperantu, prevoditelj, leksikograf, numizmatičar, političar. Znanost je osobito zadužio na područ­ju tipologije standardnih jezika, gdje je puno obogatio pojmov­ni fond svjetske znanosti. Bitno je sudjelovao u modernizaci­ji hrvatske lingvistike u drugoj polovici XX. stoljeća, uz neke druge jezikoslovce (Josip Lisac).

Ovaj izbor iz djela Dalibora Brozovića, prilagođen ediciji Stoljeća hrvatske književnosti, obuhvaća autorove radove o povijesti hrvatskoga književnog jezika i o nekim važnim sudi­onicima te povijesti, predstavlja ga kao književnoga kritičara te kao proučavatelja rada svojih prethodnika ili suvremenika u hrvatskoj filologiji.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Priredio Josip Lisac Hrvatski lingvist Dalibor Brozović iskazao se tijekom svo­ga višedesetljetnoga znanstvenog rada kao jedan od najistaknu­tijih hrvatskih filologa, pri čemu se osobito ističe izvanredna širina njegovih stvaralačkih interesa, bez premca u hrvatskom (a i u ostalom južnoslavenskom) jezikoslovlju. Pritom je uoč­ljiv širok obuhvat kompetencije, moderan pristup problemati­ci, smjelost i lucidnost istraživačkih kombinacija, rječit i odnje­govan stil. Zanimao se za sociolingvistiku, osobito za fenomen standardnih jezika, za genetsku lingvistiku, poglavito za dija­lektologiju, kao i za tipološku lingvistiku. Bio je i istaknuti knji­ževni kritičar, pjesnik na esperantu, prevoditelj, leksikograf, numizmatičar, političar. Znanost je osobito zadužio na područ­ju tipologije standardnih jezika, gdje je puno obogatio pojmov­ni fond svjetske znanosti. Bitno je sudjelovao u modernizaci­ji hrvatske lingvistike u drugoj polovici XX. stoljeća, uz neke druge jezikoslovce (Josip Lisac). Ovaj izbor iz djela Dalibora Brozovića, prilagođen ediciji Stoljeća hrvatske književnosti, obuhvaća autorove radove o povijesti hrvatskoga književnog jezika i o nekim važnim sudi­onicima te povijesti, predstavlja ga kao književnoga kritičara te kao proučavatelja rada svojih prethodnika ili suvremenika u hrvatskoj filologiji.

Dodatne informacije

Izdavač Matica Hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter