Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Radikalnost ljubavi

Radikalnost ljubavi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-2102-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D3150

Broj strana:

160

Težina:

199 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,60 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Horvatova Radikalnost ljubavi polazi od teze da revolucija i ljubav imaju nešto zajedničko: kao što nije dovoljno okupirati trg ili postaviti barikadu, tako nije dovoljno ni samo flertovati ili često mijenjati partnere. Kako bismo spoznali radikalnost ljubavi, potrebno je nešto više. Biti vijeran ideji revolucije ili ljubavi znači prije svega izgraditi novi svijet, a kroz izgradnju novog svijeta otvara se i mogućnost za izgradnju nas samih. I obrnuto: tek ako sebe izgradimo kao drugačije i bolje ljude, možemo graditi drugačiji i bolji svijet i u revoluciji i u ljubavi.

Osvrćući se na seksualnu emancipaciju u vrijeme Oktobarske revolucije i kasniju represiju, na Če Gevarinu dilemu između ljubavi i revolucionarne požrtvovanosti, te na period 68 (od komuna do terorističkih organizacija) - Srećko Horvat nam pruža mogući odgovor na pitanje zašto su se najradikalniji revolucionari, poput Lenjina i Čea, plašili radikalnosti ljubavi.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Horvatova Radikalnost ljubavi polazi od teze da revolucija i ljubav imaju nešto zajedničko: kao što nije dovoljno okupirati trg ili postaviti barikadu, tako nije dovoljno ni samo flertovati ili često mijenjati partnere. Kako bismo spoznali radikalnost ljubavi, potrebno je nešto više. Biti vijeran ideji revolucije ili ljubavi znači prije svega izgraditi novi svijet, a kroz izgradnju novog svijeta otvara se i mogućnost za izgradnju nas samih. I obrnuto: tek ako sebe izgradimo kao drugačije i bolje ljude, možemo graditi drugačiji i bolji svijet i u revoluciji i u ljubavi. Osvrćući se na seksualnu emancipaciju u vrijeme Oktobarske revolucije i kasniju represiju, na Če Gevarinu dilemu između ljubavi i revolucionarne požrtvovanosti, te na period 68 (od komuna do terorističkih organizacija) - Srećko Horvat nam pruža mogući odgovor na pitanje zašto su se najradikalniji revolucionari, poput Lenjina i Čea, plašili radikalnosti ljubavi.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter