Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Kompjuterske skraćenice

Kompjuterske skraćenice

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7310-263-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2335

Broj strana:

268

Težina:

675 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,70 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Skraćenice sa kojima se susrećete u svakodnevnom radu. Šta znači AA, a šta AAA? Šta je MODEM? Odgovore na ova i još preko 2000 pitanja daje ova VEOMA potrebna knjiga.

Primjeri iz knjige:

APE (Application Performance Explorer) - alatka koja pomaže prilikom dizajna, planiranja i podešavanja performansi distribuirane klijent/server aplikacije. Pomažući programu da simulira rad i proveri performanse, APE olakšava tzv. Šta-ako testove performansi višeslojnih (multitier) aplikacija u slučajevima različitih topologija mreže.

ECC (Error-Correcting Code) - kod za ispravljanje grešaka - Naziva se i samokorigujući kod, a, u stvari, to je vrsta cikličnog redundantnog koda kod koga je redundancija toliko velika da je moguće ne samo detektovati, već i ispraviti grešku. ECC memorijski moduli imaju posebna kola za ispravljanje memorijskih grešaka u letu (najčešće se koriste u serverima, radnim stanicama i mainframe računarima). To je vrsta
operativne memorije.

MJPEG ili M-JPEG (Mouving JPEG) Pokretna slika koja se sastoji od niza slika u kompresovanom JPEG formatu - Poslije dekompresije, vrši se prikaz svake pojedinačne slike velikom brzinom, čime se dobija iluzija pokreta. Ne koristi kodiranje međuslika koje je svojstveno MPEG formatu. Ponekad se naziva i Motion JPEG.

  • Izdanje: 3
  • Godina: 2003
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 125x170
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Skraćenice sa kojima se susrećete u svakodnevnom radu. Šta znači AA, a šta AAA? Šta je MODEM? Odgovore na ova i još preko 2000 pitanja daje ova VEOMA potrebna knjiga. Primjeri iz knjige: APE (Application Performance Explorer) - alatka koja pomaže prilikom dizajna, planiranja i podešavanja performansi distribuirane klijent/server aplikacije. Pomažući programu da simulira rad i proveri performanse, APE olakšava tzv. Šta-ako testove performansi višeslojnih (multitier) aplikacija u slučajevima različitih topologija mreže. ECC (Error-Correcting Code) - kod za ispravljanje grešaka - Naziva se i samokorigujući kod, a, u stvari, to je vrsta cikličnog redundantnog koda kod koga je redundancija toliko velika da je moguće ne samo detektovati, već i ispraviti grešku. ECC memorijski moduli imaju posebna kola za ispravljanje memorijskih grešaka u letu (najčešće se koriste u serverima, radnim stanicama i mainframe računarima). To je vrsta operativne memorije. MJPEG ili M-JPEG (Mouving JPEG) Pokretna slika koja se sastoji od niza slika u kompresovanom JPEG formatu - Poslije dekompresije, vrši se prikaz svake pojedinačne slike velikom brzinom, čime se dobija iluzija pokreta. Ne koristi kodiranje međuslika koje je svojstveno MPEG formatu. Ponekad se naziva i Motion JPEG.

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter