Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Rešeni zadaci iz programskog jezika C

Rešeni zadaci iz programskog jezika C

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Laslo Kraus


ISBN:

86-7466-255

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9359

Broj strana:

234

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ova zbirka zadataka je pomoćni udžbenik za učenje programiranja na jeziku C. Zadaci prate gradivo autorove knjige Programski jezik C sa rešenim zadacima. Zbirka je namenjena za upotrebu u fakultetskoj nastavi, ali može da se koristi i za samostalno produbljivanje znanja iz programiranja.

Rešenja svih zadataka su potpuna u smislu da priloženi programi mogu da se izvršavaju na računaru. Pored samih tekstova programa, priloženo je samo malo objašnjenja, prvenstveno u obliku slika i formula. Očekuje se da će izvođač nastave dati dodatna usmena objašnjenja slušaocima. Uz malo više napora, zadaci mogu da se shvate i samostalno. Uz svaki program dat je i primer izvršavanja da bi se olakšalo razumevanje kako program radi.

Kroz zadatke, pored elemenata samog jezika, prikazane su najčešće korišćeni postupci u programiranju: pretraživanje i uređivanje nizova, obrada znakovnih podataka, rad sa bitovima, rad sa dinamičkim strukturama podataka (kao što su liste i stabla) i rad sa datotekama. Posebna pažnja je posvećena i inženjerskim aspektima porgramiranja: preglednosti, razumljivosti i efikasnosti.

Sadržaj:

Operatori
Naredbe
Nizovi
Pokazivači
Znakovi
Funkcije
Strukture
Datoteke

  • Izdanje: 2
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova zbirka zadataka je pomoćni udžbenik za učenje programiranja na jeziku C. Zadaci prate gradivo autorove knjige Programski jezik C sa rešenim zadacima. Zbirka je namenjena za upotrebu u fakultetskoj nastavi, ali može da se koristi i za samostalno produbljivanje znanja iz programiranja. Rešenja svih zadataka su potpuna u smislu da priloženi programi mogu da se izvršavaju na računaru. Pored samih tekstova programa, priloženo je samo malo objašnjenja, prvenstveno u obliku slika i formula. Očekuje se da će izvođač nastave dati dodatna usmena objašnjenja slušaocima. Uz malo više napora, zadaci mogu da se shvate i samostalno. Uz svaki program dat je i primer izvršavanja da bi se olakšalo razumevanje kako program radi. Kroz zadatke, pored elemenata samog jezika, prikazane su najčešće korišćeni postupci u programiranju: pretraživanje i uređivanje nizova, obrada znakovnih podataka, rad sa bitovima, rad sa dinamičkim strukturama podataka (kao što su liste i stabla) i rad sa datotekama. Posebna pažnja je posvećena i inženjerskim aspektima porgramiranja: preglednosti, razumljivosti i efikasnosti. Sadržaj: Operatori Naredbe Nizovi Pokazivači Znakovi Funkcije Strukture Datoteke

Dodatne informacije

Izdavač Akademska misao
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter