Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Python razvoj mikroservisa

Python razvoj mikroservisa

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Tarek Ziadé


ISBN:

978-86-7310-520-8

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M8327

Broj strana:

324

Težina:

560 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

38,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Često raspoređujemo veb aplikacije u Cloud i potrebno je da kod vrši interakciju sa mnogim nezavisnim servisima. Efikasan način da izgradimo aplikacije je korišćenje arhitekture mikroservisa. Međutim, u praksi je to teško uraditi zbog kompleksnosti svih delova koji međusobno vrše interakciju.

Ova knjiga će vas naučiti kako da prevaziđete te probleme i da kreirate aplikacije koje su građene kao male samostalne jedinice upotrebom dokazane najbolje prakse i izbegavanjem uobičajenih „zamki“. Ovo je praktičan vodič: sve ćete graditi korišćenjem Pythona 3 i njegovih fantastičnih alatki. Razumećete principe TDD-a i primenićete ih.

Upotrebićete Flask, Tox i druge alatke za izgradnju servisa, koristeći najbolju praksu. Naučićete kako da obezbedite konekcije između servisa i kako da skriptujete Nginx, koristeći jezik Lua za izgradnju funkcija zaštitnog zida veb aplikacije, kao što je ograničavanje brzine. Takođe ćete upoznati ulogu Dockera u mikroservisima i upotrebićete Docker kontejnere, CoreOS i Amazon Web Services za raspoređivanje servisa.

Ova knjiga će vas povesti na putovanje, a na kraju ćete kreirati kompletnu Python aplikaciju, zasnovanu na mikroservisima. Do kraja ove knjige steći ćete znanje i veštine potrebne za izgradnju, projektovanje, testiranje i raspoređivanje Python mikroservisa.

Praktičan pristup savladavanja složenosti mikroservisa pomoću Python alata.

Šta ćete naučiti:

- Istražićete šta su mikroservisi i kako da ih projektujete.
- Upotrebićete Python 3, Flask, Tox i druge alatke za izgradnju servisa, koristeći najbolju praksu.
- Naučićete kako da upotrebite TDD pristup.
- Otkrićete kako se dokumentuju mikroservisi.
- Konfigurisaćete i upakovaćete kod na najbolji način.
- Vršićete interakciju sa drugim servisima.
- Obezbedićete, pratićete i skaliraćete servise.
- Rasporedićete servise u Docker kontejnere, CoreOS i Amazon Web Services.

  • Prevodilac: Slavica Prudkov
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Često raspoređujemo veb aplikacije u Cloud i potrebno je da kod vrši interakciju sa mnogim nezavisnim servisima. Efikasan način da izgradimo aplikacije je korišćenje arhitekture mikroservisa. Međutim, u praksi je to teško uraditi zbog kompleksnosti svih delova koji međusobno vrše interakciju. Ova knjiga će vas naučiti kako da prevaziđete te probleme i da kreirate aplikacije koje su građene kao male samostalne jedinice upotrebom dokazane najbolje prakse i izbegavanjem uobičajenih „zamki“. Ovo je praktičan vodič: sve ćete graditi korišćenjem Pythona 3 i njegovih fantastičnih alatki. Razumećete principe TDD-a i primenićete ih. Upotrebićete Flask, Tox i druge alatke za izgradnju servisa, koristeći najbolju praksu. Naučićete kako da obezbedite konekcije između servisa i kako da skriptujete Nginx, koristeći jezik Lua za izgradnju funkcija zaštitnog zida veb aplikacije, kao što je ograničavanje brzine. Takođe ćete upoznati ulogu Dockera u mikroservisima i upotrebićete Docker kontejnere, CoreOS i Amazon Web Services za raspoređivanje servisa. Ova knjiga će vas povesti na putovanje, a na kraju ćete kreirati kompletnu Python aplikaciju, zasnovanu na mikroservisima. Do kraja ove knjige steći ćete znanje i veštine potrebne za izgradnju, projektovanje, testiranje i raspoređivanje Python mikroservisa. Praktičan pristup savladavanja složenosti mikroservisa pomoću Python alata. Šta ćete naučiti: - Istražićete šta su mikroservisi i kako da ih projektujete. - Upotrebićete Python 3, Flask, Tox i druge alatke za izgradnju servisa, koristeći najbolju praksu. - Naučićete kako da upotrebite TDD pristup. - Otkrićete kako se dokumentuju mikroservisi. - Konfigurisaćete i upakovaćete kod na najbolji način. - Vršićete interakciju sa drugim servisima. - Obezbedićete, pratićete i skaliraćete servise. - Rasporedićete servise u Docker kontejnere, CoreOS i Amazon Web Services.

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter