Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

PHP kuvar

PHP kuvar

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7555-319-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

treba provjera

Šifra:

V3507

Broj strana:

824

Težina:

1241 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

42,00 KM
treba provjera

Kategorije:

Sadržaj:

PHP je mašina koja pokreće milione dinamičkih Web aplikacija. Njegove velike mogućnosti, razumljiva sintaksa i podrška za razne operativne sisteme i Web servere učinili su ga idealnim jezikom i za brz razvoj Web aplikacija i za metodično konstruisanje složenih sistema.

PHP kuvar sadrži obilje rješenja problema s kojima se programeri svakodnevno sreću pri izradi dinamičkog Web sadržaja. Napisan je popularnim stilom Problem/Rješenje/Objašnjenje gdje su uz svaki praktičan primjer, tzv. recept, data objašnjenja logike i pojmova na kojima se zasniva.

Knjiga je namjenjena programerima koji PHP koriste svaki dan ali i onima koji prelaze iz drugih jezika i žele da u njega konvertuju svoje postojeće aplikacije. U preko 250 recepata obuhvaćen je širok opseg tema - od početničkih pitanja do naprednih tehnika Web programiranja.

Knjiga je napisana za verziju PHP 5 i detaljno objašnjava kako se koriste značajno poboljšane objektno orijentisane mogućnosti jezika. Oblasti koje su obuhvaćene jesu tipovi podataka i gradivni blokovi, potom teme koje su temelj programiranja za Web, mrežna interakcija, PHP-ove mogućnosti i moduli koji pomažu pri izradi robusnih, bezbjednih i efikasnih aplikacija, kao i primjena PHP-a izvan Weba.

U ovom izdanju, dodati su odjeljci posvećeni klasama i objektima, kao i sledeće važne teme:

-obrada XML-a

-interakcija s JavaScriptom

-izrada Web servisa pomoću PHP-a

-rad sa SOAP i REST arhitekturama


Sadržaj

Poglavlje 1: Znakovni nizovi

Poglavlje 2: Brojevi

Poglavlje 3: Datumi i vremena

Poglavlje 4: Nizovi

Poglavlje 5: Promjenljive

Poglavlje 6: Funkcije

Poglavlje 7: Klase i objekti

Poglavlje 8: Osnove Weba

Poglavlje 9: Obrazac

Poglavlje 10: Pristup bazama podataka

Poglavlje 11: Sesije i trajnost podataka

Poglavlje 12: XML

Poglavlje 13: Automatizovanje Weba

Poglavlje 14: Korišćenje Web servisa

Poglavlje 15: Izrada Web servisa

Poglavlje 16: Internet servisi

Poglavlje 17: Grafika

Poglavlje 18: Sigurnost i šifrovanje

Poglavlje 19: Internacionalizacija i lokalizacija

Poglavlje 20: Obrada grešaka, otklanjanje grešaka i testiranje

Poglavlje 21: Optimizovanje performansi i testiranje pomoću opterećenja

Poglavlje 22: Regularni izrazi

Poglavlje 23: Datoteke

Poglavlje 24: Direktorijumi

Poglavlje 25: PHP s komandne linije

Poglavlje 26: PEAR i PECL

Spisak termina korištenih u knjizi

Indeks

  • Originalni naziv: PHP Cookbook
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 168x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

PHP je mašina koja pokreće milione dinamičkih Web aplikacija. Njegove velike mogućnosti, razumljiva sintaksa i podrška za razne operativne sisteme i Web servere učinili su ga idealnim jezikom i za brz razvoj Web aplikacija i za metodično konstruisanje složenih sistema. PHP kuvar sadrži obilje rješenja problema s kojima se programeri svakodnevno sreću pri izradi dinamičkog Web sadržaja. Napisan je popularnim stilom Problem/Rješenje/Objašnjenje gdje su uz svaki praktičan primjer, tzv. recept, data objašnjenja logike i pojmova na kojima se zasniva. Knjiga je namjenjena programerima koji PHP koriste svaki dan ali i onima koji prelaze iz drugih jezika i žele da u njega konvertuju svoje postojeće aplikacije. U preko 250 recepata obuhvaćen je širok opseg tema - od početničkih pitanja do naprednih tehnika Web programiranja. Knjiga je napisana za verziju PHP 5 i detaljno objašnjava kako se koriste značajno poboljšane objektno orijentisane mogućnosti jezika. Oblasti koje su obuhvaćene jesu tipovi podataka i gradivni blokovi, potom teme koje su temelj programiranja za Web, mrežna interakcija, PHP-ove mogućnosti i moduli koji pomažu pri izradi robusnih, bezbjednih i efikasnih aplikacija, kao i primjena PHP-a izvan Weba. U ovom izdanju, dodati su odjeljci posvećeni klasama i objektima, kao i sledeće važne teme: -obrada XML-a -interakcija s JavaScriptom -izrada Web servisa pomoću PHP-a -rad sa SOAP i REST arhitekturama Sadržaj Poglavlje 1: Znakovni nizovi Poglavlje 2: Brojevi Poglavlje 3: Datumi i vremena Poglavlje 4: Nizovi Poglavlje 5: Promjenljive Poglavlje 6: Funkcije Poglavlje 7: Klase i objekti Poglavlje 8: Osnove Weba Poglavlje 9: Obrazac Poglavlje 10: Pristup bazama podataka Poglavlje 11: Sesije i trajnost podataka Poglavlje 12: XML Poglavlje 13: Automatizovanje Weba Poglavlje 14: Korišćenje Web servisa Poglavlje 15: Izrada Web servisa Poglavlje 16: Internet servisi Poglavlje 17: Grafika Poglavlje 18: Sigurnost i šifrovanje Poglavlje 19: Internacionalizacija i lokalizacija Poglavlje 20: Obrada grešaka, otklanjanje grešaka i testiranje Poglavlje 21: Optimizovanje performansi i testiranje pomoću opterećenja Poglavlje 22: Regularni izrazi Poglavlje 23: Datoteke Poglavlje 24: Direktorijumi Poglavlje 25: PHP s komandne linije Poglavlje 26: PEAR i PECL Spisak termina korištenih u knjizi Indeks

Dodatne informacije

Izdavač Mikro knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter