Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

PHP i MySQL: Od početnika do profesionalca

PHP i MySQL: Od početnika do profesionalca

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7310-437-9

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V3425

Broj strana:

1082

Težina:

1660 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

55,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

PHP i MySQL su već dugo među najpopularnijim tehnologijama za izradu Web sajtova. Oba programerima nude nevjerovatno mnoštvo mogućnosti, a ipak su jednostavni za korišćenje čak i za programere početnike.

Prevod trećeg izdanja, poznatog američkog izdavača aPress.

Osnovno o knjizi:

Knjiga PHP i MySQL: od početnika do profesionalca, prevod trećeg izdanja, sadrži obiman materijal vezan za dvije najpoznatije tehnologije koje se zasnivaju na otvorenom kodu: PHP, programski jezik za kreiranje skriptova, i MySQL server baza podataka. Knjiga je modifikovana tako da sadrži opis najnovijih funkcionalnosti MySQL servera, tako da čitaoci mogu da nauče kako da iskoriste te funkcionalnosti u objee tehnologije, u cilju kreiranja veoma složenih i stabilnih web aplikacija, kojima je moguće mnogo jednostavije upravljati.

U suštini, ova knjiga se sastoji od tri knjige, tako da čitaoci neće samo profitirati od uvodnih napomena o obje tehnologije, već ćete naučiti kako da efikasno integrišete tehnologije kako biste kreirali robusne aplikacije zasnovane na podacima.

Knjiga sadrži praktične primjere i opis izazova sa kojima se možete susresti u realnim situacijama, na osnovu sedmogodišnjeg iskustva autora ove knjige, W. Džejsona Gilmora, tako da će se čitaoci stalno vraćati na ovu knjigu, koja sadrži veoma detaljan opis alata i veoma korisne reference.

Šta ćete naučiti:

- Osnove programskog jezika PHP
- Kako da kreirate web stranicu u kojoj se koristi MySQL baza podataka
- Kreiranje šablona, tako da možete da primjenite istovjetni dizajn na svim stranicama vaše prezentacije
- Kako da provjerite autentičnost korisnika vaše web stranice
- Kako da koristite kolačiće za održavanje informacija (kao što su naručeni proizvodi) za vrjeme dok korisnik pregleda vašu web stranicu
- O izdanjima Od početnika do profesionalca
- Ova izdanja su pravi izbor za one koji žele da dobiju informacije neophodne za otpočinjanje posla. Ove knjige će vam omogućiti da naučite standardnu i značajnu tehnologiju od osnova, i omogućiti vam da od početnika vremenom postanete profesionalac.

Počećete od osnovnih znanja, ali bez potrebe da se opterećujete nepotrebnom teorijom. Svoje vještine ćete izgraditi učeći kako da svo znanje iskombinujete u realnim projektima, korak po korak.

Tako, ukoliko je vaš cilj neki novi izazov u karijeri ili mogućnost da naučite nešto novo, ova serija knjiga će vam biti pouzdani vodič kroz nepoznatu teritoriju!

  • Prevodilac: Goran Janaćković
  • Izdanje: 3
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

PHP i MySQL su već dugo među najpopularnijim tehnologijama za izradu Web sajtova. Oba programerima nude nevjerovatno mnoštvo mogućnosti, a ipak su jednostavni za korišćenje čak i za programere početnike. Prevod trećeg izdanja, poznatog američkog izdavača aPress. Osnovno o knjizi: Knjiga PHP i MySQL: od početnika do profesionalca, prevod trećeg izdanja, sadrži obiman materijal vezan za dvije najpoznatije tehnologije koje se zasnivaju na otvorenom kodu: PHP, programski jezik za kreiranje skriptova, i MySQL server baza podataka. Knjiga je modifikovana tako da sadrži opis najnovijih funkcionalnosti MySQL servera, tako da čitaoci mogu da nauče kako da iskoriste te funkcionalnosti u objee tehnologije, u cilju kreiranja veoma složenih i stabilnih web aplikacija, kojima je moguće mnogo jednostavije upravljati. U suštini, ova knjiga se sastoji od tri knjige, tako da čitaoci neće samo profitirati od uvodnih napomena o obje tehnologije, već ćete naučiti kako da efikasno integrišete tehnologije kako biste kreirali robusne aplikacije zasnovane na podacima. Knjiga sadrži praktične primjere i opis izazova sa kojima se možete susresti u realnim situacijama, na osnovu sedmogodišnjeg iskustva autora ove knjige, W. Džejsona Gilmora, tako da će se čitaoci stalno vraćati na ovu knjigu, koja sadrži veoma detaljan opis alata i veoma korisne reference. Šta ćete naučiti: - Osnove programskog jezika PHP - Kako da kreirate web stranicu u kojoj se koristi MySQL baza podataka - Kreiranje šablona, tako da možete da primjenite istovjetni dizajn na svim stranicama vaše prezentacije - Kako da provjerite autentičnost korisnika vaše web stranice - Kako da koristite kolačiće za održavanje informacija (kao što su naručeni proizvodi) za vrjeme dok korisnik pregleda vašu web stranicu - O izdanjima Od početnika do profesionalca - Ova izdanja su pravi izbor za one koji žele da dobiju informacije neophodne za otpočinjanje posla. Ove knjige će vam omogućiti da naučite standardnu i značajnu tehnologiju od osnova, i omogućiti vam da od početnika vremenom postanete profesionalac. Počećete od osnovnih znanja, ali bez potrebe da se opterećujete nepotrebnom teorijom. Svoje vještine ćete izgraditi učeći kako da svo znanje iskombinujete u realnim projektima, korak po korak. Tako, ukoliko je vaš cilj neki novi izazov u karijeri ili mogućnost da naučite nešto novo, ova serija knjiga će vam biti pouzdani vodič kroz nepoznatu teritoriju!

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter