Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Naučite TypeScript, prevod drugog izdanja

Naučite TypeScript, prevod drugog izdanja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7310-514-7

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M8330

Broj strana:

530

Težina:

874 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

49,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

TypeScript je jezik i kompajler koji omogućava razvoj JavaScripta za poslovne aplikacije. Kada se u JavaScript jezik doda malo sintaksnog šećera, TypeScript omogućava programerima da prilikom pisanja koda koriste strogo tipiziranje (strong typing), klase, interfejse, nasleđivanje (inheritance), generičke komponente i još mnogo štošta.

U ovoj knjizi ćete upoznati nove jezičke funkcije TypeScripta. Knjiga „pokriva“ buduće jezičke funkcije JavaScripta, kao što je definisano standardima ES5, ES6 i ES7, koji su sada dostupni u TypeScriptu, i pokazuje kako kompajler generiše JavaScript kod koji je kompatibilan sa standardom ES3 - čak i kada se koriste nove jezičke funkcije.

Knjiga sadrži mnogo praktičnih primera u kojima ćete detaljnije upoznati korišćenje klasa, interfejsa i generičkih komponenata, uz napredne jezičke funkcije, kao što su Decorators i async i await tehnike. Videćete kako TypeScript funkcioniše u popularnim okruženjima Angular 2, Aurelia i React.js i kako možete da integrišete biblioteke nezavisnih proizvođača u svoje aplikacije.

Vaše znanje ćete dopuniti i razvojem koji je vođen testovima. Zatim ćete upoznati modularizaciju u modulima za učitavanje Node.js i AMD. Knjiga se završava lekcijom u kojoj ćete naučiti kako da napravite industrijske aplikacije.

Prevod drugog izdanja

- Napravite poslovne i industrijske veb aplikacije pomoću TypeScripta i vodećih JavaScript okruženja
- Šta čete naučiti?
- Detaljno upoznajte jezičke funkcije TypeScripta.
- Integrišite postojeće JavaScript biblioteke nezavisnih proizvodača.
- Upoznajte nivo integracije koji mogu da dostignu biblioteke nezavisnih proizvođača korišćenjem TypeScript jezika.
- Upotrebite tehnike za razvoj koji je vođen testovima da biste napravili visokokvalitetne aplikacije.
- Organizujte kod aplikacije pomoću modula.
- Upotrebite popularne JavaScript biblioteke, kao što su Node.js, Backbone, Marionette, Angular, ExtJs, Angular 2, Aurelia i React.js.
- Savladajte napredne tehnike objektno-orijentisanog programiranja, kao što su lokacija /servisa i umetanje zavisnosti (dependency injection).
- Savladajte tehnike za izradu potpuno jednostraničnih veb aplikacija pomoću TypeScripta.

  • Prevodilac: Slavica Prudkov
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

TypeScript je jezik i kompajler koji omogućava razvoj JavaScripta za poslovne aplikacije. Kada se u JavaScript jezik doda malo sintaksnog šećera, TypeScript omogućava programerima da prilikom pisanja koda koriste strogo tipiziranje (strong typing), klase, interfejse, nasleđivanje (inheritance), generičke komponente i još mnogo štošta. U ovoj knjizi ćete upoznati nove jezičke funkcije TypeScripta. Knjiga „pokriva“ buduće jezičke funkcije JavaScripta, kao što je definisano standardima ES5, ES6 i ES7, koji su sada dostupni u TypeScriptu, i pokazuje kako kompajler generiše JavaScript kod koji je kompatibilan sa standardom ES3 - čak i kada se koriste nove jezičke funkcije. Knjiga sadrži mnogo praktičnih primera u kojima ćete detaljnije upoznati korišćenje klasa, interfejsa i generičkih komponenata, uz napredne jezičke funkcije, kao što su Decorators i async i await tehnike. Videćete kako TypeScript funkcioniše u popularnim okruženjima Angular 2, Aurelia i React.js i kako možete da integrišete biblioteke nezavisnih proizvođača u svoje aplikacije. Vaše znanje ćete dopuniti i razvojem koji je vođen testovima. Zatim ćete upoznati modularizaciju u modulima za učitavanje Node.js i AMD. Knjiga se završava lekcijom u kojoj ćete naučiti kako da napravite industrijske aplikacije. Prevod drugog izdanja - Napravite poslovne i industrijske veb aplikacije pomoću TypeScripta i vodećih JavaScript okruženja - Šta čete naučiti? - Detaljno upoznajte jezičke funkcije TypeScripta. - Integrišite postojeće JavaScript biblioteke nezavisnih proizvodača. - Upoznajte nivo integracije koji mogu da dostignu biblioteke nezavisnih proizvođača korišćenjem TypeScript jezika. - Upotrebite tehnike za razvoj koji je vođen testovima da biste napravili visokokvalitetne aplikacije. - Organizujte kod aplikacije pomoću modula. - Upotrebite popularne JavaScript biblioteke, kao što su Node.js, Backbone, Marionette, Angular, ExtJs, Angular 2, Aurelia i React.js. - Savladajte napredne tehnike objektno-orijentisanog programiranja, kao što su lokacija /servisa i umetanje zavisnosti (dependency injection). - Savladajte tehnike za izradu potpuno jednostraničnih veb aplikacija pomoću TypeScripta.

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter