Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Naučite JavaScript

Naučite JavaScript

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Simpson Kyle


ISBN:

978-86-7555-415-8

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M5614

Broj strana:

888

Težina:

1485 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

78,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Lako je naučiti delove JavaScripta, ali je znatno teže savladati ga potpuno - ili čak samo dovoljno - bez obzira na to da li ste početnik ili ga koristite već godinama. Knjiga Naučite JavaScript pomoći će vam da bolje razumete JavaScript - čak i one zapetljane delove jezika koje i mnogi iskusni JavaScript programeri izbegavaju.

Prvi deo knjige obezbeđuje potrebnu osnovu čitaocima s ograničenim iskustvom u programiranju. Savladavanje osnovnih gradivnih blokova programa i osnovnih mehanizama JavaScripta, pripremiće vas za proučavanje drugih, detaljnijih delova knjige i postaviti na put ka stvarnom upoznavanju JavaScripta.


Drugi deo vas vodi kroz opsege vidljivosti i ograde - dva ključna koncepta koja treba da savladate kako biste postali bolji i efikasniji JavaScript programer. Upoznaćete sve vrste opsega vidljivosti i otkriti kako se koriste ograde za sinhrone i asinhrone poslove, uključujući i izradu JavaScript biblioteka.
U trećem delu objašnjeni su identifikator this i prototipovi objekata. Saznaćete kako oni rade i zbog čega su sastavni deo delegiranja ponašanja - što je model projektovanja softvera gde se objekti međusobno povezuju a ne kloniraju.
Četvrti deo detaljnije objašnjava tipove i gramatiku JavaScripta tako što razmatra osnovne tipove (null, undefined, boolean, number, string, object i symbol) i probleme konverzije tipova, opisuje kako oni deluju i kako da iskoristite te mogućnosti.
U petom delu obrađeni su novi elementi jezika i tehnike za asinhroni rad i poboljšavanje performansi - među kojima su obećanja, generatori i interfejs Web Workers - što vam omogućava da pravite sofisticirane veb aplikacije od samo jedne stranice i da pritom izbegnete pakao upotrebe povratnih funkcija.
U šestom delu razmotrene su nove mogućnosti jezika dostupne u verziji ECMA Script 6 (ES6) - poslednjoj verziji standarda na kome se zasniva JavaScript.

  • Originalni naziv: You Don"t Know JS
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 168x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Lako je naučiti delove JavaScripta, ali je znatno teže savladati ga potpuno - ili čak samo dovoljno - bez obzira na to da li ste početnik ili ga koristite već godinama. Knjiga Naučite JavaScript pomoći će vam da bolje razumete JavaScript - čak i one zapetljane delove jezika koje i mnogi iskusni JavaScript programeri izbegavaju. Prvi deo knjige obezbeđuje potrebnu osnovu čitaocima s ograničenim iskustvom u programiranju. Savladavanje osnovnih gradivnih blokova programa i osnovnih mehanizama JavaScripta, pripremiće vas za proučavanje drugih, detaljnijih delova knjige i postaviti na put ka stvarnom upoznavanju JavaScripta. Drugi deo vas vodi kroz opsege vidljivosti i ograde - dva ključna koncepta koja treba da savladate kako biste postali bolji i efikasniji JavaScript programer. Upoznaćete sve vrste opsega vidljivosti i otkriti kako se koriste ograde za sinhrone i asinhrone poslove, uključujući i izradu JavaScript biblioteka. U trećem delu objašnjeni su identifikator this i prototipovi objekata. Saznaćete kako oni rade i zbog čega su sastavni deo delegiranja ponašanja - što je model projektovanja softvera gde se objekti međusobno povezuju a ne kloniraju. Četvrti deo detaljnije objašnjava tipove i gramatiku JavaScripta tako što razmatra osnovne tipove (null, undefined, boolean, number, string, object i symbol) i probleme konverzije tipova, opisuje kako oni deluju i kako da iskoristite te mogućnosti. U petom delu obrađeni su novi elementi jezika i tehnike za asinhroni rad i poboljšavanje performansi - među kojima su obećanja, generatori i interfejs Web Workers - što vam omogućava da pravite sofisticirane veb aplikacije od samo jedne stranice i da pritom izbegnete pakao upotrebe povratnih funkcija. U šestom delu razmotrene su nove mogućnosti jezika dostupne u verziji ECMA Script 6 (ES6) - poslednjoj verziji standarda na kome se zasniva JavaScript.

Dodatne informacije

Izdavač Mikro knjiga, OReilly
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter