Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.128

Facebook slicica

Katalog

Java efikasno - 90 načina kako da pišete bolje programe na Javi

Java efikasno - 90 načina kako da pišete bolje programe na Javi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Joshua Bloch


ISBN:

978-86-7555-452-3

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9995

Broj strana:

390

Težina:

700 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

46,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kompletan vodič za najbolje prakse Java platforme unapređen za verzije Java 7, 8 i 9

Java se dramatično menjala od kako je prethodno izdanje Java efikasno objavljeno malo posle izlaska Jave 6. Ovaj klasik, dobitnik nagrade Jolt award, sada je potpuno unapređen da bi obuhvatao sve prednosti najnovijih mogućnosti jezika i biblioteke. Podrška koju moderna Java pruža mnogim paradigmama povećava potrebu za savetima koji se bave specifičnim najboljim praksama i ova knjiga ih daje.

Kao u prethodnim izdanjima, svako poglavlje knjige Java efikasno, prevod trećeg izdanja, sastoji se od nekoliko „tema”, svaka predstavljena u formi kratke, nezavisne priče koja vam nudi specifične savete, uvid u finese Java platforme i primere unapređenog koda. Obiman opis i objašnjenja svake teme rasvetljavaju vam šta da činite, a šta ne i zašto.

Prevod trećeg izdanje sadrži novine jezika i biblioteke Jave 7, 8 i 9, uključujući konstruktore funkcionalnog programiranja dodate njenim objektno orijentisanim korenima. Dodate su mnoge nove teme, uključujući i poglavlje posvećeno lambda izrazima i tokovima.

NOVO IZDANJE SADRŽI
- Funkcionalne interfejse, lambda izraze, reference metoda i tokove
- Difolt i statičke metode u interfejsima
- Tip interfejsa, uključujući operator dijamant za generičke tipove
- Anotaciju @SafeVarargs
- Iskaz try­sa­resursima
- Nove karakteristike biblioteke, kao što su interfejs Optional, java.time i pogodnosti metoda fabrika za kolekcije

  • Originalni naziv: Effective Java 3e
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kompletan vodič za najbolje prakse Java platforme unapređen za verzije Java 7, 8 i 9 Java se dramatično menjala od kako je prethodno izdanje Java efikasno objavljeno malo posle izlaska Jave 6. Ovaj klasik, dobitnik nagrade Jolt award, sada je potpuno unapređen da bi obuhvatao sve prednosti najnovijih mogućnosti jezika i biblioteke. Podrška koju moderna Java pruža mnogim paradigmama povećava potrebu za savetima koji se bave specifičnim najboljim praksama i ova knjiga ih daje. Kao u prethodnim izdanjima, svako poglavlje knjige Java efikasno, prevod trećeg izdanja, sastoji se od nekoliko „tema”, svaka predstavljena u formi kratke, nezavisne priče koja vam nudi specifične savete, uvid u finese Java platforme i primere unapređenog koda. Obiman opis i objašnjenja svake teme rasvetljavaju vam šta da činite, a šta ne i zašto. Prevod trećeg izdanje sadrži novine jezika i biblioteke Jave 7, 8 i 9, uključujući konstruktore funkcionalnog programiranja dodate njenim objektno orijentisanim korenima. Dodate su mnoge nove teme, uključujući i poglavlje posvećeno lambda izrazima i tokovima. NOVO IZDANJE SADRŽI - Funkcionalne interfejse, lambda izraze, reference metoda i tokove - Difolt i statičke metode u interfejsima - Tip interfejsa, uključujući operator dijamant za generičke tipove - Anotaciju @SafeVarargs - Iskaz try­sa­resursima - Nove karakteristike biblioteke, kao što su interfejs Optional, java.time i pogodnosti metoda fabrika za kolekcije

Dodatne informacije

Izdavač Mikro knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter