Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

C# 6 i .NET Core 1.0 moderno međuplatformsko programiranje

C# 6 i .NET Core 1.0 moderno međuplatformsko programiranje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mark J. Price


ISBN:

978-86-7310-507-9

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M4901

Broj strana:

516

Težina:

626 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

53,70 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Kreirajte moćne aplikacije za različite platforme koristeći C# 6, .NET Core 1.0, ASP.NET Core 1.0 i Visual Studio 2015.

Izdanjem .NET Core-a 1.0, sada možete da kreirate aplikacije za Mac OS X i Linux, kao i za Windows, koristeći programerske alate koje poznajete i volite. Knjiga C# 6 i .NET Core 1.0 je podeljena na tri odeljka da bismo vam pomogli da započnete rad koristeći ove nove funkcije.

Prvo ćemo vas provesti kroz osnove C#-a, kao i objektno orijentisanog programiranja, pre nego što pregledamo najnovije funkcije za C# 6 kao što je interpolacija niza radi lakšeg ispisa vrednosti promenljivih, izuzetno filtriranje i način izvršavanja importovanja statične klase. Takođe ćemo opisati stari .NET Framework sa svim funkcijama i novi međuplatformski .NET Core.

Nakon brzog pregleda C#-a i opisa načina funkcionisanja .NET-a, opisaćemo unutrašnjost biblioteka .NET klase, i opisati teme kao što su performanse, nadgledanje, ispravljanje grešaka, internacionalizacija, serijalizacija i enkripcija. Pregledaćemo Entity Framework Core 1.0 i načine za kreiranje modela podataka za Code-First objekat, kao i načine upotrebe LINQ-a za slanje upita i manipulisanje tim podacima.

Poslednji odeljak će predstaviti osnovne vrste aplikacija koje možete da gradite i upotrebite na različitim uređajima i različitim platformama. U ovom odeljku, opisaćemo Universal Windows Platform (UWP) aplikacije, web aplikacije i web servise. Na kraju, pomoći ćemo vam da izgradite kompletnu aplikaciju koju možete da hostujete na svim popularnim platformama, uključujući Linux i Docker.

Do kraja knjige imaćete znanje koje vam je potrebno za gradnju moderne aplikacije za različite platforme koristeći C# i .NET Core.

  • Originalni naziv: C# 6 and .NET Core 1...
  • Prevodilac: Slavica Prudkov
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 190x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kreirajte moćne aplikacije za različite platforme koristeći C# 6, .NET Core 1.0, ASP.NET Core 1.0 i Visual Studio 2015. Izdanjem .NET Core-a 1.0, sada možete da kreirate aplikacije za Mac OS X i Linux, kao i za Windows, koristeći programerske alate koje poznajete i volite. Knjiga C# 6 i .NET Core 1.0 je podeljena na tri odeljka da bismo vam pomogli da započnete rad koristeći ove nove funkcije. Prvo ćemo vas provesti kroz osnove C#-a, kao i objektno orijentisanog programiranja, pre nego što pregledamo najnovije funkcije za C# 6 kao što je interpolacija niza radi lakšeg ispisa vrednosti promenljivih, izuzetno filtriranje i način izvršavanja importovanja statične klase. Takođe ćemo opisati stari .NET Framework sa svim funkcijama i novi međuplatformski .NET Core. Nakon brzog pregleda C#-a i opisa načina funkcionisanja .NET-a, opisaćemo unutrašnjost biblioteka .NET klase, i opisati teme kao što su performanse, nadgledanje, ispravljanje grešaka, internacionalizacija, serijalizacija i enkripcija. Pregledaćemo Entity Framework Core 1.0 i načine za kreiranje modela podataka za Code-First objekat, kao i načine upotrebe LINQ-a za slanje upita i manipulisanje tim podacima. Poslednji odeljak će predstaviti osnovne vrste aplikacija koje možete da gradite i upotrebite na različitim uređajima i različitim platformama. U ovom odeljku, opisaćemo Universal Windows Platform (UWP) aplikacije, web aplikacije i web servise. Na kraju, pomoći ćemo vam da izgradite kompletnu aplikaciju koju možete da hostujete na svim popularnim platformama, uključujući Linux i Docker. Do kraja knjige imaćete znanje koje vam je potrebno za gradnju moderne aplikacije za različite platforme koristeći C# i .NET Core.

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter