Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Osnove programiranja za 24 časa

Osnove programiranja za 24 časa

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Greg Perry


ISBN:

86-7310-203-0

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K0521

Broj strana:

500

Težina:

607 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

58,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Počnite odmah. U samo 24 lekcije u trajanju od jednog časa i manje,dobićete temeljni uvod u kompjutersko programiranje i naučiti da pišete jednostavne programe u Basic-u i Javi korištenjem alata koji dolaze na pratećem CD-ROM-u. Korištenjem jasnog, korak po korak pristupa svaka se lekcija nadovezuje na prethodnu dozvoljavajući vam da naučite osnove programiranja od početka.

Korak po korak instrukcije vas vode kroz najuobičajenije programske zadatke. Pitanja i odgovori, kvizovi i vežbe na kraju vam pomažu u testiranju vašeg znanja. Napomene i savjeti vam ukazuju na prečice i rješenja.

Sa ovom knjigom možete…

- Početi programirati u programskom jeziku BASIC korištenjem alata koji se nalaze na pratećem CD-ROM-u
- Naučiti osnove kompjuterskog programiranja i njihovu primenu
- Naučiti kako se vaše nove programerske veštine mogu primeniti na Javu i druge programske jezike uključujući Visual Basic,C++ i HTML
- Shvatiti šta je objektno orjentisano programiranje i zašto je ono tako važno
- Otkriti kako kompanije koriste programske jezike

O autoru

Greg Perry je govornik i pisac za programerski i aplikacioni deo računarstva. Poznat je po svom umjeću da napredne kompjuterske teme predstavi početnicima. Perry je programer i instruktor od početka osamdesetih godina. Diplomirao je informatiku i magistrirao je korporativne financije. Njegove knjige su se prodale u više od 2 miliona primjeraka širom svijeta. Autor je mnogih bestselera koji uključuju i knjige Naučite Office XP za 24 časa, C vodič za početnike, Naučite Visual Basic 6 za 21 dan i Naučite Windows XP za 24 časa.

CD-ROM sadrži

- Liberty BASIC
- Forte 3.0 Community Edition
- Java 2 SDK 1.3
- Izvorni kod za primere iz knjige

Kratak sadržaj

Uvod

Deo I - Počnite da programirate danas

1 - Programiranje sa Liberty BASIC-om
2 - Procesi i tehnike
3 - Dizajniranje programa
4 - Dobijanje ulaza i prikazivanje izlaza
5 - Procesiranje podataka sa brojevima i rečima
6 - Kontrolisanje programa
7 - Alati za otklanjanje grešaka

Deo II - Osnove programiranja

8 - Strukturne tehnike
9 - Programiranje algoritama
10 - Uživanje sa Liberty BASIC-om
11 - Napredne programske teme

Deo III - Prelazak na Javu

12 - Programiranje u Javi
13 - Java detalji
14 - Java ima klasu
15 - Apleti i Web strane

Deo IV - Ostali programski jezici

16 - Programiranje u Visual Basic-u
17 - Programiranje u C-u i C++
18 - Izrada Web strana u HTML-u
19 - Izrada skriptova sa Javascript-om
20 - Dinamički HTML i XML
21 - .NET - Budućnost online programiranja

Deo V - Posao programiranja

22 - Kako programiraju kompanije
23 - Distribucija aplikacija
24 - Budućnost programiranja

Deo VI - Dodaci

A - Rečnik
B - Kviz odgovori
C - ASCII tabela

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2002
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165X325
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Počnite odmah. U samo 24 lekcije u trajanju od jednog časa i manje,dobićete temeljni uvod u kompjutersko programiranje i naučiti da pišete jednostavne programe u Basic-u i Javi korištenjem alata koji dolaze na pratećem CD-ROM-u. Korištenjem jasnog, korak po korak pristupa svaka se lekcija nadovezuje na prethodnu dozvoljavajući vam da naučite osnove programiranja od početka. Korak po korak instrukcije vas vode kroz najuobičajenije programske zadatke. Pitanja i odgovori, kvizovi i vežbe na kraju vam pomažu u testiranju vašeg znanja. Napomene i savjeti vam ukazuju na prečice i rješenja. Sa ovom knjigom možete… - Početi programirati u programskom jeziku BASIC korištenjem alata koji se nalaze na pratećem CD-ROM-u - Naučiti osnove kompjuterskog programiranja i njihovu primenu - Naučiti kako se vaše nove programerske veštine mogu primeniti na Javu i druge programske jezike uključujući Visual Basic,C++ i HTML - Shvatiti šta je objektno orjentisano programiranje i zašto je ono tako važno - Otkriti kako kompanije koriste programske jezike O autoru Greg Perry je govornik i pisac za programerski i aplikacioni deo računarstva. Poznat je po svom umjeću da napredne kompjuterske teme predstavi početnicima. Perry je programer i instruktor od početka osamdesetih godina. Diplomirao je informatiku i magistrirao je korporativne financije. Njegove knjige su se prodale u više od 2 miliona primjeraka širom svijeta. Autor je mnogih bestselera koji uključuju i knjige Naučite Office XP za 24 časa, C vodič za početnike, Naučite Visual Basic 6 za 21 dan i Naučite Windows XP za 24 časa. CD-ROM sadrži - Liberty BASIC - Forte 3.0 Community Edition - Java 2 SDK 1.3 - Izvorni kod za primere iz knjige Kratak sadržaj Uvod Deo I - Počnite da programirate danas 1 - Programiranje sa Liberty BASIC-om 2 - Procesi i tehnike 3 - Dizajniranje programa 4 - Dobijanje ulaza i prikazivanje izlaza 5 - Procesiranje podataka sa brojevima i rečima 6 - Kontrolisanje programa 7 - Alati za otklanjanje grešaka Deo II - Osnove programiranja 8 - Strukturne tehnike 9 - Programiranje algoritama 10 - Uživanje sa Liberty BASIC-om 11 - Napredne programske teme Deo III - Prelazak na Javu 12 - Programiranje u Javi 13 - Java detalji 14 - Java ima klasu 15 - Apleti i Web strane Deo IV - Ostali programski jezici 16 - Programiranje u Visual Basic-u 17 - Programiranje u C-u i C++ 18 - Izrada Web strana u HTML-u 19 - Izrada skriptova sa Javascript-om 20 - Dinamički HTML i XML 21 - .NET - Budućnost online programiranja Deo V - Posao programiranja 22 - Kako programiraju kompanije 23 - Distribucija aplikacija 24 - Budućnost programiranja Deo VI - Dodaci A - Rečnik B - Kviz odgovori C - ASCII tabela

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter