Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Skok u Linux

Skok u Linux

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Janet Valade


ISBN:

978-86-7310-332-7

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2557

Broj strana:

340

Težina:

570 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Znate svoj način rada u Windowsu (ili možda Mac-u, ili čak UNIXu). Sada ste spremni za Linux. I nemate ni minuta za gubljenje. Dobrodošli. Ova knjiga je za vas. Janet Valade je provela trinaest godina pomažući novim korisnicima da savladaju Linux i srodne tehnologije. Ona zna čarobne reči koje će vam pomoći da posao brzo završite (I ona takođe zna i kako da vas drži dalje od nevolja). Naučićete Linux kroz desetine fokusiranih, malih primera, od kojih je svaki dizajniran tako da se nadograđuje na ono što ste već ranije naučili. Potrebna su vam specifična rješenja? Visoko efikasan format ove knjige isporučiće ih trenutno. Radite na Fedora? Mandrake? SuSE? Nije bitno. Ova knjiga je za vas. Osnovno o knjizi:

Knjiga koja nije vezana za nijednu verziju posebno, već za Linux kao operativan sistem.

Najbrži put da do istinskog ovladavanja Linuxom.

Nijedno drugo predstavljanje Linuxa ne obuhvata ovoliko stvari, ovako dobro, ovako brzo.

Zaronite, počnite, imajte rezultate!

- Izaberite najbolju distribuciju Linuxa za vaše lične i poslovne potrebe
- Imajte Linux koji se brzo instalira i radi pouzdano
- Obavljajte svoje svakodnevne zadatke i efikasno upravljajte fajlovima
- Savladajte KDE, GNOME i komandnu liniju Linuxa
- Pišite dokumente i pravite tabele pomoću OpenOffice.org-a
- Podesite pristup Web-u, email-u i trenutnim porukama
- Radite sa moćnim Linuxovim programima za multimediju i grafike
- Pronađite, instalirajte i pokrenite nove Linux programe
- Podesite štampač da radi sa Linuxom
- Napunite Linux sa shell skriptovima i prilagođenim konfiguracijskim fajlovima

Osnovno o ediciji

Uključuje sažetu referencu komandi Linuxa i brz vodič za građenje moćnih regularnih izraza.
Skok u je nova serija brzih uputstava od Addison-Wesley-a. Svaka knjiga u seriji je dizajnirana da ubrza vaše učenje. Složene teme i tehnologije su sažete na njihove osnovne komponente, a svaka komponenta se tretira sa izvanrednom efikasnošću na jednoj ili dvije stranice. Samo informacija koja vam je potrebna da počnete sa radom ... sada! A pošto su knjige bogate primjerima i lako ih je pronaći, otkrićete da one predstavljaju odlično pomagalo tokom rada nakon što savladate osnove.

  • Originalni naziv: Spring into Linux
  • Prevodilac: Slavica Prudkov, Saša Prudkov
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Znate svoj način rada u Windowsu (ili možda Mac-u, ili čak UNIXu). Sada ste spremni za Linux. I nemate ni minuta za gubljenje. Dobrodošli. Ova knjiga je za vas. Janet Valade je provela trinaest godina pomažući novim korisnicima da savladaju Linux i srodne tehnologije. Ona zna čarobne reči koje će vam pomoći da posao brzo završite (I ona takođe zna i kako da vas drži dalje od nevolja). Naučićete Linux kroz desetine fokusiranih, malih primera, od kojih je svaki dizajniran tako da se nadograđuje na ono što ste već ranije naučili. Potrebna su vam specifična rješenja? Visoko efikasan format ove knjige isporučiće ih trenutno. Radite na Fedora? Mandrake? SuSE? Nije bitno. Ova knjiga je za vas. Osnovno o knjizi: Knjiga koja nije vezana za nijednu verziju posebno, već za Linux kao operativan sistem. Najbrži put da do istinskog ovladavanja Linuxom. Nijedno drugo predstavljanje Linuxa ne obuhvata ovoliko stvari, ovako dobro, ovako brzo. Zaronite, počnite, imajte rezultate! - Izaberite najbolju distribuciju Linuxa za vaše lične i poslovne potrebe - Imajte Linux koji se brzo instalira i radi pouzdano - Obavljajte svoje svakodnevne zadatke i efikasno upravljajte fajlovima - Savladajte KDE, GNOME i komandnu liniju Linuxa - Pišite dokumente i pravite tabele pomoću OpenOffice.org-a - Podesite pristup Web-u, email-u i trenutnim porukama - Radite sa moćnim Linuxovim programima za multimediju i grafike - Pronađite, instalirajte i pokrenite nove Linux programe - Podesite štampač da radi sa Linuxom - Napunite Linux sa shell skriptovima i prilagođenim konfiguracijskim fajlovima Osnovno o ediciji Uključuje sažetu referencu komandi Linuxa i brz vodič za građenje moćnih regularnih izraza. Skok u je nova serija brzih uputstava od Addison-Wesley-a. Svaka knjiga u seriji je dizajnirana da ubrza vaše učenje. Složene teme i tehnologije su sažete na njihove osnovne komponente, a svaka komponenta se tretira sa izvanrednom efikasnošću na jednoj ili dvije stranice. Samo informacija koja vam je potrebna da počnete sa radom ... sada! A pošto su knjige bogate primjerima i lako ih je pronaći, otkrićete da one predstavljaju odlično pomagalo tokom rada nakon što savladate osnove.

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter