Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Photoshop CS3 brzo i lako

Photoshop CS3 brzo i lako

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Saša Prudkov


ISBN:

978-86-7310-407-2

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9777

Broj strana:

195

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Dugo očekivani Photoshop CS3 je stigao i kao i uvek doneo nam puno lepih novina i unapređenja. Novi Photoshop CS3 je brži od prethodne verzije (dobro ste čuli), ima lepši i pregledniji interfejs i donosi nekoliko novih funkcija koje će svima olakšati rad.
Ono što je očigledno je da Photoshop CS3 stavlja sve veći akcenat na nedestruktivnu obradu fotografija. Postoji ogroman broj načina na koje možete da drastično manipulišete sa slikom a da ne promenite nijedan originalni piksel na njoj. Zbog toga smo čitavo jedno poglavlje posvetili ovim tehnikama.

U prva dva poglavlja ukratko ćete se upoznati sa novinama i naučiti osnove rada u Photoshopu CS3.

U trećem poglavlju naučućete tehnike korekcije kroz koje mora da prođe većina slika koje dospeju na vaš računar.

Četvrto poglavlje bavi se isključivo osnovnim i naprednim tehnikama kreiranja selekcija i maski. Ovo poglavlje ni slučajno nemojte da izostavite.

U petom poglavlju saznaćete da u Photoshopu možete da formatirate tekst skoro na nivou koji nude programi za obradu i razmeštanje teksta.

Šesto poglavlje donosi detaljan opis najkorištenijih tehnika i trikova za nedestruktivno modifikovanje slika.

Sedmo poglavlje vam donosi detaljno uputstvo za pripremu i optimizaciju slika za postavljanje na Web.

A da biste mogli malo i da se odmorite i opustite pobrinuće se osmo poglavlje u kojem ćete naučiti kako možete brzo i lako da obradite veliki broj fotografija i primenite identične modifikacije na njih.

I konačno ono što ste čekali. Isto onoliko koliko vam Photoshop omogućava da budete maksimalno precizni, isto toliko vam dozvoljava da improvizujete i eksperimentišete koliko vam volja. Zato ćete u devetom poglavlju naučiti kako da izvedete neke od onih trikova zbog kojih ste se i zaljubili u Photoshop. Tehnike u ovom poglavlju će vas uveriti u kreativnu moć Photoshopa CS3 i u činjenicu da je jedini put rada u ovom programu za svakog kreativca slobodno i intuitivno eksperimentisanje.

Zaronite sa nama u Photoshop CS3 i ovladajte jednom za svagda svetom slika i mašte.

Kratak sadržaj

Šta je novo u Photoshopu CS3
Upoznavanje sa Photoshopom CS3
Osnovne korekcije fotografija
Selekcije i maske
Osnove rada sa tekstom
Nedestruktivne tehnike obrade
Priprema slika za postavljanje na Web
Automatizacija
Photoshop CS3 trikovi

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dugo očekivani Photoshop CS3 je stigao i kao i uvek doneo nam puno lepih novina i unapređenja. Novi Photoshop CS3 je brži od prethodne verzije (dobro ste čuli), ima lepši i pregledniji interfejs i donosi nekoliko novih funkcija koje će svima olakšati rad. Ono što je očigledno je da Photoshop CS3 stavlja sve veći akcenat na nedestruktivnu obradu fotografija. Postoji ogroman broj načina na koje možete da drastično manipulišete sa slikom a da ne promenite nijedan originalni piksel na njoj. Zbog toga smo čitavo jedno poglavlje posvetili ovim tehnikama. U prva dva poglavlja ukratko ćete se upoznati sa novinama i naučiti osnove rada u Photoshopu CS3. U trećem poglavlju naučućete tehnike korekcije kroz koje mora da prođe većina slika koje dospeju na vaš računar. Četvrto poglavlje bavi se isključivo osnovnim i naprednim tehnikama kreiranja selekcija i maski. Ovo poglavlje ni slučajno nemojte da izostavite. U petom poglavlju saznaćete da u Photoshopu možete da formatirate tekst skoro na nivou koji nude programi za obradu i razmeštanje teksta. Šesto poglavlje donosi detaljan opis najkorištenijih tehnika i trikova za nedestruktivno modifikovanje slika. Sedmo poglavlje vam donosi detaljno uputstvo za pripremu i optimizaciju slika za postavljanje na Web. A da biste mogli malo i da se odmorite i opustite pobrinuće se osmo poglavlje u kojem ćete naučiti kako možete brzo i lako da obradite veliki broj fotografija i primenite identične modifikacije na njih. I konačno ono što ste čekali. Isto onoliko koliko vam Photoshop omogućava da budete maksimalno precizni, isto toliko vam dozvoljava da improvizujete i eksperimentišete koliko vam volja. Zato ćete u devetom poglavlju naučiti kako da izvedete neke od onih trikova zbog kojih ste se i zaljubili u Photoshop. Tehnike u ovom poglavlju će vas uveriti u kreativnu moć Photoshopa CS3 i u činjenicu da je jedini put rada u ovom programu za svakog kreativca slobodno i intuitivno eksperimentisanje. Zaronite sa nama u Photoshop CS3 i ovladajte jednom za svagda svetom slika i mašte. Kratak sadržaj Šta je novo u Photoshopu CS3 Upoznavanje sa Photoshopom CS3 Osnovne korekcije fotografija Selekcije i maske Osnove rada sa tekstom Nedestruktivne tehnike obrade Priprema slika za postavljanje na Web Automatizacija Photoshop CS3 trikovi

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter