Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Node.js, MongoDB i Angular integrisane alatke za razvoj veb strana

Node.js, MongoDB i Angular integrisane alatke za razvoj veb strana

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7310-521-5

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

nije u prodaji

Šifra:

M8333

Broj strana:

590

Težina:

999 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

53,00 KM
nije u prodaji

Kategorije:

Sadržaj:

Definitivni vodič za upotrebu steka MEAN za izradu veb aplikacija

Node.js je vodeće programsko okruženje, MongoDB je najpopularnija NoSQL baza podataka, a Angular je vodeći radni okvir za izloženi (front-end) razvoj koji je zasnovan na MVC-u. Zajedno čine potpuno integrisane alatke za razvoj veba, koje se jednostavno implementiraju i omogućavaju veb programerima da kreiraju sajtove visokih performansi i aplikacije koje su potpuno ugrađene u JavaScript, od servera do klijenta.

U ovom novom izdanju knjige Node.Js, MongoDB i Angular za razvoj veba, koja je ažurirana za Angular 2, Angular 4 i naredne verzije, prikazano je kako se integrišu ove tri tehnologije u potpuna radna rešenja. Knjiga počinje konciznim, kristalno jasnim uputstvima za upotrebu svake tehnologije, a zatim se brzo prelazi na izradu uobičajenih veb aplikacija.

Naučićete kako da koristite Node.js i MongoDB da biste napravili više skalabilnih sajtova sa visokim performansama, kako da primenite Angularov inovativni MVC pristup za strukturiranje efikasnijih stranica i aplikacija i kako da koristite sve tri tehnologije zajedno da biste isporučili sledeću izvanrednu generaciju veb rešenja.

- Implementirajte visokoskalabilni i dinamički veb server, koristeći Node.js i Express.
- Implementirajte MongoDB skladište podataka za svoje veb aplikacije.
- Pristupite bazi podataka MongoDB iz Node.js JavaScript koda i komunicirajte sa njom.
- Naučite osnove TypeScripta.
- Definišite prilagođene Angular direktive koje proširuju HTML jezik.
- Izradite veb usluge na strani servera u JavaScriptu.
- Implementirajte usluge na strani klijenta koje mogu da komuniciraju sa Node.js veb serverom.
- Izradite dinamičke prikaze pregledača koji omogućavaju bogatu korisničku interakciju.
- Dodajte autentifikovane korisničke naloge i ugnežđene komponente komentara u svoje veb aplikacije i stranice.

  • Prevodilac: Biljana Tešić
  • Izdanje: 2
  • Godina: 2018
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Definitivni vodič za upotrebu steka MEAN za izradu veb aplikacija Node.js je vodeće programsko okruženje, MongoDB je najpopularnija NoSQL baza podataka, a Angular je vodeći radni okvir za izloženi (front-end) razvoj koji je zasnovan na MVC-u. Zajedno čine potpuno integrisane alatke za razvoj veba, koje se jednostavno implementiraju i omogućavaju veb programerima da kreiraju sajtove visokih performansi i aplikacije koje su potpuno ugrađene u JavaScript, od servera do klijenta. U ovom novom izdanju knjige Node.Js, MongoDB i Angular za razvoj veba, koja je ažurirana za Angular 2, Angular 4 i naredne verzije, prikazano je kako se integrišu ove tri tehnologije u potpuna radna rešenja. Knjiga počinje konciznim, kristalno jasnim uputstvima za upotrebu svake tehnologije, a zatim se brzo prelazi na izradu uobičajenih veb aplikacija. Naučićete kako da koristite Node.js i MongoDB da biste napravili više skalabilnih sajtova sa visokim performansama, kako da primenite Angularov inovativni MVC pristup za strukturiranje efikasnijih stranica i aplikacija i kako da koristite sve tri tehnologije zajedno da biste isporučili sledeću izvanrednu generaciju veb rešenja. - Implementirajte visokoskalabilni i dinamički veb server, koristeći Node.js i Express. - Implementirajte MongoDB skladište podataka za svoje veb aplikacije. - Pristupite bazi podataka MongoDB iz Node.js JavaScript koda i komunicirajte sa njom. - Naučite osnove TypeScripta. - Definišite prilagođene Angular direktive koje proširuju HTML jezik. - Izradite veb usluge na strani servera u JavaScriptu. - Implementirajte usluge na strani klijenta koje mogu da komuniciraju sa Node.js veb serverom. - Izradite dinamičke prikaze pregledača koji omogućavaju bogatu korisničku interakciju. - Dodajte autentifikovane korisničke naloge i ugnežđene komponente komentara u svoje veb aplikacije i stranice.

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter