Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Dreamweaver 8, praktične vežbe

Dreamweaver 8, praktične vežbe

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7310-355-X

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K0501

Broj strana:

508

Težina:

750 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

62,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Naučite Macromedia Dreamweaver 8 sa praktičnim vježbama i trening videom. Da li volite da učite kroz rad? Da li su vam uputstva dosadna? Da li žudite za primjerima iz stvarnog svijeta? Da li želite konkretan trening koji prevazilazi teoriju? Ako je to slučaj sa vama, ovo je knjiga za vas. Ove praktične vježbe, kompletno sa savjetima i detaljnim kolor ilustracijama, će vas naučiti najnovije tehnike za dizajniranje web sajtova pomoću Dreamweavera 8. Naučićete da definišete web sajt, efikasno razmeštate stranice pomoću CSSa, koristite tabele, kreirate rollovere i radite sa formularima i šablonima. Takođe ćete naučiti kako da koristite nove funkcije u Dreamweaveru 8, uključujući novi Unified CSS Panel, Style Rendering liniju alatki, vođice, Zoom i Code Collapse. Udružena sa CD-ROMom ispunjenim proverenim vežbama i QuickTime trening video filmovima, ova knjiga će vam omogućiti da savladate ključne funkcije Dreamweavera 8 za vrlo kratko vrijeme.

Preko 90 korak-po-korak lekcija:
- Upravljanje sajtom
- Kaskadne liste stilova
- Tabele
- Efikasni razmeštaj
- XHTML
- Rolloveri
- Formulari
- Fireworks integracija
- Šabloni i biblioteke
- Automatizacija
- Pristupačnost
- Zvuk i video
- Plus još mnogo toga!

O autorima
Daniel Short se nalazi u Web areni od kraja 1998. godine. On je suvlasnik uspješne kompanije za web razvoj, Site-Drive, Inc (www.site-drive.com) i vodeći je razvojni programer za Cartweaver. Dan je autor nekoliko naslova za video trening u lynda.com Online Training Library. On je koautor Dreamweaver MX 2004 Magic i autor saradnik na knjigama Dreamweaver MX Magic, Dreamweaver MX Bible i Dreamweaver MX 2004 Bible.

Garo Green je CEO za lynda.com, i vodeća ličnost za softverske knjige i video treninge za profesionalce. Garo je razvio prilagođene kurikulume i kurseve za softverski trening i vodio je kurseve za hardver i softver. Garo je autor prethodnih verzija Dreamweaver Praktični trening knjiga i mnogih video lekcija u lynda.com Online Training Library.
lynda.com je specijalizovana za trening knjige i video instrukcije za kreativne profesionalce. Posetite web sajt www.lynda.com.

Kratak sadržaj

Uvod
1. Početak
2. Interfejs
3. Kontrola sajta
4. Osnove
5. Povezivanje
6. Kaskadne liste stilova
7. Tipografija
8. Tabele
9. Razmeštaj
10. Dizajniranje za uređaje
11. Roloveri
12. XHTML
13. Formulari
14. Ponašanja
15. Integracija sa Fireworks-om
16. Šabloni i elementi biblioteke
17. Automatizacija
18. Pristupačnost
19. Ubacivanje objekata medija
20. Postavljanje sajta onlajn

Dodaci
A Tehnička podrška i najčešća pitanja
B Dreamweaver 8 resursi
C Instaliranje ekstenzija
Indeks

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165X235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Naučite Macromedia Dreamweaver 8 sa praktičnim vježbama i trening videom. Da li volite da učite kroz rad? Da li su vam uputstva dosadna? Da li žudite za primjerima iz stvarnog svijeta? Da li želite konkretan trening koji prevazilazi teoriju? Ako je to slučaj sa vama, ovo je knjiga za vas. Ove praktične vježbe, kompletno sa savjetima i detaljnim kolor ilustracijama, će vas naučiti najnovije tehnike za dizajniranje web sajtova pomoću Dreamweavera 8. Naučićete da definišete web sajt, efikasno razmeštate stranice pomoću CSSa, koristite tabele, kreirate rollovere i radite sa formularima i šablonima. Takođe ćete naučiti kako da koristite nove funkcije u Dreamweaveru 8, uključujući novi Unified CSS Panel, Style Rendering liniju alatki, vođice, Zoom i Code Collapse. Udružena sa CD-ROMom ispunjenim proverenim vežbama i QuickTime trening video filmovima, ova knjiga će vam omogućiti da savladate ključne funkcije Dreamweavera 8 za vrlo kratko vrijeme. Preko 90 korak-po-korak lekcija: - Upravljanje sajtom - Kaskadne liste stilova - Tabele - Efikasni razmeštaj - XHTML - Rolloveri - Formulari - Fireworks integracija - Šabloni i biblioteke - Automatizacija - Pristupačnost - Zvuk i video - Plus još mnogo toga! O autorima Daniel Short se nalazi u Web areni od kraja 1998. godine. On je suvlasnik uspješne kompanije za web razvoj, Site-Drive, Inc (www.site-drive.com) i vodeći je razvojni programer za Cartweaver. Dan je autor nekoliko naslova za video trening u lynda.com Online Training Library. On je koautor Dreamweaver MX 2004 Magic i autor saradnik na knjigama Dreamweaver MX Magic, Dreamweaver MX Bible i Dreamweaver MX 2004 Bible. Garo Green je CEO za lynda.com, i vodeća ličnost za softverske knjige i video treninge za profesionalce. Garo je razvio prilagođene kurikulume i kurseve za softverski trening i vodio je kurseve za hardver i softver. Garo je autor prethodnih verzija Dreamweaver Praktični trening knjiga i mnogih video lekcija u lynda.com Online Training Library. lynda.com je specijalizovana za trening knjige i video instrukcije za kreativne profesionalce. Posetite web sajt www.lynda.com. Kratak sadržaj Uvod 1. Početak 2. Interfejs 3. Kontrola sajta 4. Osnove 5. Povezivanje 6. Kaskadne liste stilova 7. Tipografija 8. Tabele 9. Razmeštaj 10. Dizajniranje za uređaje 11. Roloveri 12. XHTML 13. Formulari 14. Ponašanja 15. Integracija sa Fireworks-om 16. Šabloni i elementi biblioteke 17. Automatizacija 18. Pristupačnost 19. Ubacivanje objekata medija 20. Postavljanje sajta onlajn Dodaci A Tehnička podrška i najčešća pitanja B Dreamweaver 8 resursi C Instaliranje ekstenzija Indeks

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter