Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Ajax trikovi

Ajax trikovi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Bruce Perry


ISBN:

86-7310-280-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

nije u prodaji

Šifra:

K2336

Broj strana:

413

Težina:

700 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

59,60 KM
nije u prodaji

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Ajax - trikovi je knjiga koju ste tražili. Ajax se zasniva na postojećim tehnologijama i predstavlja skup novih, praktičnih savjeta kako te tehnologije koristiti. On Vam može pomoći da promijenite tradicionalni mentalitet, vezan za web strane, koji podrazumijeva da u jednom trenutku postoji samo jedna strana. Vaši sajtovi i aplikacije će pomoću Ajaxa dobiti novu fleksibilnost, koju će korisnici dočekati sa zahvalnošću.

Ajax kombinuje JavaScript i HTML, zajedno sa komunikacijom preko HTTP-a i XML-om. Na taj način web strane mogu da komuniciraju sa serverom bez kompletnog obnavljanja strane. Pomoću Ajaxa možete veliki dio obrade prebaciti u pretraživač, tako da ne morate vršiti razmjenu informacija sa serverom, ako to nije neophodno. Ajax je postao popularan zahvaljujući Gmailu i Google Mapama, savršen je za velike projekte, a fleksibilnost koju posjeduje omogućava primjenu i na manjim projektima.

U knjizi Ajax - trikovi ćete naučiti kako da:

- Obogatite svoje HTML forme mogućnostima Ajaxa i da ih prilagodite onome što korisnici očekuju.

- Istražite API koji postoji za Google Mape, Yahoo Mape i GeoURL i kasnije sve to povežete u jednu cjelinu.

- Radite sa kolačićima u okruženju Ajaxa.

- Rukujete dugmadima pretraživača za istoriju i vraćanja (History i Back).

- Pravite Ajax aplikacije pomoću alata Direct Web Remoting for Java i Ruby.

- Pravite aplikacije pomoću JavaScript biblioteka Prototype, Rico i script.aculo.us.

- Rukujete vezama preko mreže i web servisima.

Knjiga Ajax - trikovi sadrži alate koji su Vam potrebni za kreiranje sledeće generacije web aplikacija. Ona pokazuje kako da te alate uklopite na puno različitih načina. Bez obzira da li se pitate šta je Ajax ili tražite nove načine da ga primijenite, ova knjiga će Vam koristiti u vremenu koje dolazi.

  • Originalni naziv: Ajax Hacks
  • Prevodilac: Dragan Mišić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Ajax - trikovi je knjiga koju ste tražili. Ajax se zasniva na postojećim tehnologijama i predstavlja skup novih, praktičnih savjeta kako te tehnologije koristiti. On Vam može pomoći da promijenite tradicionalni mentalitet, vezan za web strane, koji podrazumijeva da u jednom trenutku postoji samo jedna strana. Vaši sajtovi i aplikacije će pomoću Ajaxa dobiti novu fleksibilnost, koju će korisnici dočekati sa zahvalnošću. Ajax kombinuje JavaScript i HTML, zajedno sa komunikacijom preko HTTP-a i XML-om. Na taj način web strane mogu da komuniciraju sa serverom bez kompletnog obnavljanja strane. Pomoću Ajaxa možete veliki dio obrade prebaciti u pretraživač, tako da ne morate vršiti razmjenu informacija sa serverom, ako to nije neophodno. Ajax je postao popularan zahvaljujući Gmailu i Google Mapama, savršen je za velike projekte, a fleksibilnost koju posjeduje omogućava primjenu i na manjim projektima. U knjizi Ajax - trikovi ćete naučiti kako da: - Obogatite svoje HTML forme mogućnostima Ajaxa i da ih prilagodite onome što korisnici očekuju. - Istražite API koji postoji za Google Mape, Yahoo Mape i GeoURL i kasnije sve to povežete u jednu cjelinu. - Radite sa kolačićima u okruženju Ajaxa. - Rukujete dugmadima pretraživača za istoriju i vraćanja (History i Back). - Pravite Ajax aplikacije pomoću alata Direct Web Remoting for Java i Ruby. - Pravite aplikacije pomoću JavaScript biblioteka Prototype, Rico i script.aculo.us. - Rukujete vezama preko mreže i web servisima. Knjiga Ajax - trikovi sadrži alate koji su Vam potrebni za kreiranje sledeće generacije web aplikacija. Ona pokazuje kako da te alate uklopite na puno različitih načina. Bez obzira da li se pitate šta je Ajax ili tražite nove načine da ga primijenite, ova knjiga će Vam koristiti u vremenu koje dolazi.

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter