Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Catia V5 - Dizajn mehanizama i njihova animacija

Catia V5 - Dizajn mehanizama i njihova animacija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7310-381-5

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K0528

Broj strana:

468

Težina:

770 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ova knjiga predstavlja priručnik za obuku lica koja su ovladala modelovanjem dijelova i sklopova koje sadrži CATIA V5 (verzije 14 ili 15) i žele da kreiraju i simuliraju kretanja u okviru mehanizama u CATIA modulu Digital Mockup (DMU). Priručnik je tako napisan da obezbeđuje praktičan uvid u proces kreiranja sklopa, njegovog pretvaranja u mehanizam i simulacije kretanja u okviru mehanizma u skladu sa vremenski zasnovanim ulaznim parametrima. Pored toga, objašnjeno je i kreiranje video-zapisa i dijagrama koji prikazuju kinematiku mehanizma. Obrađen je najveći broj uobičajenih spojeva.

Sadržaj knjige mogu uspješno pratiti studenti tehnike/tehnologije, dizajneri koji koriste CATIA 5 u industriji i inženjeri u svakodnevnoj praksi. Istovremeno, oni mogu razviti jasnu i praktičnu sliku simulacionih mehanizama u modulu DMU.

Poglavlja knjige su međusobno nezavisna, tako da čitalac može izabrati željenu temu i preći na odgovarajuće poglavlje bez čitanja prethodnih.


Da bi se obezbedila međusobna nezavisnost pojedinačnih poglavlja, određeni detalji se često ponavljaju kroz čitavu knjigu. Drugim rečima, potpuno smo svesni redundantnosti materijala u okviru poglavlja.

Prikazani dijelovi kreirani pomoću programa CATIA su prilično jednostavni, tako da se mogu modelovati uz minimalno poznavanje ovog, inače, veoma složenog programa. Jednostavnost smo izabrali da bismo izbjegli nepotrebno opterećenje čitalaca raznim aspektima modelovanja dijelova u ovom softverskom paketu. Određeno poznavanje CATIA V5 interfejsa se, međutim, podrazumeva, a i poznavanje osnovnih rutina, poput izrade skica i definisanja ograničenja, kreiranja modela čvrstih tijela i prilagođavanja prikaza (pomeranja sadržaja/zumiranja/rotacije).

  • Prevodilac: Dragan Žujović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165X235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova knjiga predstavlja priručnik za obuku lica koja su ovladala modelovanjem dijelova i sklopova koje sadrži CATIA V5 (verzije 14 ili 15) i žele da kreiraju i simuliraju kretanja u okviru mehanizama u CATIA modulu Digital Mockup (DMU). Priručnik je tako napisan da obezbeđuje praktičan uvid u proces kreiranja sklopa, njegovog pretvaranja u mehanizam i simulacije kretanja u okviru mehanizma u skladu sa vremenski zasnovanim ulaznim parametrima. Pored toga, objašnjeno je i kreiranje video-zapisa i dijagrama koji prikazuju kinematiku mehanizma. Obrađen je najveći broj uobičajenih spojeva. Sadržaj knjige mogu uspješno pratiti studenti tehnike/tehnologije, dizajneri koji koriste CATIA 5 u industriji i inženjeri u svakodnevnoj praksi. Istovremeno, oni mogu razviti jasnu i praktičnu sliku simulacionih mehanizama u modulu DMU. Poglavlja knjige su međusobno nezavisna, tako da čitalac može izabrati željenu temu i preći na odgovarajuće poglavlje bez čitanja prethodnih. Da bi se obezbedila međusobna nezavisnost pojedinačnih poglavlja, određeni detalji se često ponavljaju kroz čitavu knjigu. Drugim rečima, potpuno smo svesni redundantnosti materijala u okviru poglavlja. Prikazani dijelovi kreirani pomoću programa CATIA su prilično jednostavni, tako da se mogu modelovati uz minimalno poznavanje ovog, inače, veoma složenog programa. Jednostavnost smo izabrali da bismo izbjegli nepotrebno opterećenje čitalaca raznim aspektima modelovanja dijelova u ovom softverskom paketu. Određeno poznavanje CATIA V5 interfejsa se, međutim, podrazumeva, a i poznavanje osnovnih rutina, poput izrade skica i definisanja ograničenja, kreiranja modela čvrstih tijela i prilagođavanja prikaza (pomeranja sadržaja/zumiranja/rotacije).

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter