Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Naučite SQL na SQL Serveru 2005

Naučite SQL na SQL Serveru 2005

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7555-309-0

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V3492

Broj strana:

336

Težina:

580 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

39,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Svako ko u današnje vrjeme radi s modernim bazama podataka mora da poznaje SQL, standardni jezik za definisanje podataka, rad s njima i njihovo pronalaženje u bazi. U skorije vrjeme, izuzetan porast popularnosti relacionih i višekorisničkih baza podataka izazvao je veliku potražnju za projektantima aplikacija i ostalim stručnjacima koji znaju da efikasno i tačno pišu SQL kod.

Ako su baze podataka nova oblast za vas ili treba da obnovite svoje znanje iz SQL-a, knjiga Naučite SQL na SQL Serveru 2005 idealan je uvod u ovaj jezik za postavljanje upita bazi podataka jer pokriva sve što vam treba da biste programirali na SQL-u pomoću Microsoftovog SQL Servera 2005 - jedne od najmoćnijih i najpopularnijih baza podataka koje se danas koriste. Veliki broj knjiga objašnjava teoriju baza podataka. Ovaj vodič omogućava da primenjujete teoriju dok učite SQL, pri čemu vam nije potrebno prethodno poznavanje baza podataka.

Knjiga započinje opisom jednostavnih SQL koncepata i postepeno uvodi objašnjenja za pravljenje složenijih upita. Svaka tema, koncept i ideja potkrepljeni su primjerima koda i rezultatom, a tu su i vježbe zahvaljujući kojima ćete steći vještinu u programiranju.

Knjiga obuhvata sledeće:

- početne SQL naredbe, recimo kako i gdje se unosi SQL upit, i kako se prave, popunjavanju, mjenjaju i brišu tabele

- prilagođavanje parametara SQL Servera 2005 i njegove funkcije

- spojeve - uobičajene mehanizme baza podataka za kombinovanje tabela

- složene upite, korišćenje prikaza i ostalih izvedenih struktura, kao i operacije nad skupovima

- podupite, agregatne funkcije i korelativne podupite, kao i indekse i uslove koji se mogu dodavati tabelama u SQL Serveru 2005

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 0
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Svako ko u današnje vrjeme radi s modernim bazama podataka mora da poznaje SQL, standardni jezik za definisanje podataka, rad s njima i njihovo pronalaženje u bazi. U skorije vrjeme, izuzetan porast popularnosti relacionih i višekorisničkih baza podataka izazvao je veliku potražnju za projektantima aplikacija i ostalim stručnjacima koji znaju da efikasno i tačno pišu SQL kod. Ako su baze podataka nova oblast za vas ili treba da obnovite svoje znanje iz SQL-a, knjiga Naučite SQL na SQL Serveru 2005 idealan je uvod u ovaj jezik za postavljanje upita bazi podataka jer pokriva sve što vam treba da biste programirali na SQL-u pomoću Microsoftovog SQL Servera 2005 - jedne od najmoćnijih i najpopularnijih baza podataka koje se danas koriste. Veliki broj knjiga objašnjava teoriju baza podataka. Ovaj vodič omogućava da primenjujete teoriju dok učite SQL, pri čemu vam nije potrebno prethodno poznavanje baza podataka. Knjiga započinje opisom jednostavnih SQL koncepata i postepeno uvodi objašnjenja za pravljenje složenijih upita. Svaka tema, koncept i ideja potkrepljeni su primjerima koda i rezultatom, a tu su i vježbe zahvaljujući kojima ćete steći vještinu u programiranju. Knjiga obuhvata sledeće: - početne SQL naredbe, recimo kako i gdje se unosi SQL upit, i kako se prave, popunjavanju, mjenjaju i brišu tabele - prilagođavanje parametara SQL Servera 2005 i njegove funkcije - spojeve - uobičajene mehanizme baza podataka za kombinovanje tabela - složene upite, korišćenje prikaza i ostalih izvedenih struktura, kao i operacije nad skupovima - podupite, agregatne funkcije i korelativne podupite, kao i indekse i uslove koji se mogu dodavati tabelama u SQL Serveru 2005

Dodatne informacije

Izdavač Mikro knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter