Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Baze podataka MS ACCESS

Baze podataka MS ACCESS

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-1980-1-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K8417

Broj strana:

153

Težina:

294 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovaj džbenik na 154 stranice obrađuje uvod u program MS Access u verziji 2010. Access je program za rad sa bazom podataka koji omogućava pohranjivanje informacija kao što su spiskovi klijenata, proizvoda, računa, inventara, događaja i drugih kolekcija podataka. Cilj je osposobiti čitaoca za razumijevanje izrade i korištenja baze podataka, od kreiranja tablica, relacija između njih sa referencijalnim integritetom, izrade upita za dobivanje podataka na temelju nekog kriterija, izrade obrasca za unos, ažuriranje i brisanje podataka te izvještaja spremnih za ispis podataka iz baze. Dati su konkretni i praktični primjeri na kojima se prolaze svi elementi ispravnog kreiranja baze. Svaki proces podjeljen je na lako shvatljive korake sa ilustracijama (slike ekrana) koji umnogome olakšavaju proces ovladavanja ovim programom.

Ovo je treća knjiga iz serijala iz oblasti poslovno-informatičkog osposobljavanja. One postaju udžbenici modernog kancelarijskog poslovanja i daju odgovore na mnoga pitanja sa kojima se susrećemo u svakodnevnom radu. Koncipirani su tako da možete samostalno rješavati probleme koji se mogu pojaviti. Ponuđeno štivo je pri tome izuzetno lako za razumjevanje, zabavno i dinamično, što je svakako posljedica velike posvećenosti autora.

SADRŽAJ

Baze podataka
Uvod
Istorijat baza podataka
Modeli baza podataka
Relacione baze podataka
Projektovanje baze podataka
Dizajniranje baze podataka u Access 2010 okruženju
Otvaranje Access 2010
Kreiranje strukture tabela baze podataka
Izrada maske za unos podataka
Definisanje tekstualnih polja
Definisanje datumskih polja
Unos podataka direktno u tabelu
Ažuriranje strukture tabele i podataka u njoj
Zatvaranje baze podataka
Ponovno otvaranje postojeće baze podataka
Povezivanje tabela u Access 2010
Access forme za unos, ažuriranje i ekranski pregled podataka
Izrada izvještaja u Access 2010
Upiti u Access 2010
Zaključak

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x235
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovaj džbenik na 154 stranice obrađuje uvod u program MS Access u verziji 2010. Access je program za rad sa bazom podataka koji omogućava pohranjivanje informacija kao što su spiskovi klijenata, proizvoda, računa, inventara, događaja i drugih kolekcija podataka. Cilj je osposobiti čitaoca za razumijevanje izrade i korištenja baze podataka, od kreiranja tablica, relacija između njih sa referencijalnim integritetom, izrade upita za dobivanje podataka na temelju nekog kriterija, izrade obrasca za unos, ažuriranje i brisanje podataka te izvještaja spremnih za ispis podataka iz baze. Dati su konkretni i praktični primjeri na kojima se prolaze svi elementi ispravnog kreiranja baze. Svaki proces podjeljen je na lako shvatljive korake sa ilustracijama (slike ekrana) koji umnogome olakšavaju proces ovladavanja ovim programom. Ovo je treća knjiga iz serijala iz oblasti poslovno-informatičkog osposobljavanja. One postaju udžbenici modernog kancelarijskog poslovanja i daju odgovore na mnoga pitanja sa kojima se susrećemo u svakodnevnom radu. Koncipirani su tako da možete samostalno rješavati probleme koji se mogu pojaviti. Ponuđeno štivo je pri tome izuzetno lako za razumjevanje, zabavno i dinamično, što je svakako posljedica velike posvećenosti autora. SADRŽAJ Baze podataka Uvod Istorijat baza podataka Modeli baza podataka Relacione baze podataka Projektovanje baze podataka Dizajniranje baze podataka u Access 2010 okruženju Otvaranje Access 2010 Kreiranje strukture tabela baze podataka Izrada maske za unos podataka Definisanje tekstualnih polja Definisanje datumskih polja Unos podataka direktno u tabelu Ažuriranje strukture tabele i podataka u njoj Zatvaranje baze podataka Ponovno otvaranje postojeće baze podataka Povezivanje tabela u Access 2010 Access forme za unos, ažuriranje i ekranski pregled podataka Izrada izvještaja u Access 2010 Upiti u Access 2010 Zaključak  

Dodatne informacije

Izdavač CPE Multicom
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter