Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Access 2003 - Bez tajni

Access 2003 - Bez tajni

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Alison Balter


ISBN:

86-7310-289-8

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2193

Broj strana:

1417

Težina:

2260 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

107,45 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Jedina knjiga koja Vam je potrebna za Access 2003. Autoritativan priručnik za ovladavanje Microsoft Office Accessom 2003.
U knjizi se nalaze informacije koje su neophodne kako bi prosječan programer u Accessu prešao na napredan nivo. Na početku knjige se daju jasne osnove: posle opisa Accessa kao alata za programiranje, izlažu se osnove upita, formulara i izveštaja iz perspektive programera. Zatim se objašnjava programski jezik VBA, kao i objekti, svojstva, metodi i događaji. Pošto naučite naprednije tehnike rada sa formularima, izveštajima, upitima i programskim jezikom VBA, naučićete da koristite module tipa Class, ActiveX Data Objects (ADO) i Data Access Objects (DAO).
Pošto steknete sva ta znanja, spremni ste da naučite šta treba uraditi kada se stvari ne odvijaju onako kako ste planirali. Tada koristite obradu grešaka, optimizaciju i debagovanje. Na kraju knjige se nalaze poglavlja koja će Vas zabaviti: objašnjeno je programiranje višekorisničkih aplikacija i aplikaciji preduzeća, a objašnjene su i mnoge tehnike koje će svakom programeru omogućiti da posao obavi efikasnije i efektnije. Poslednja poglavlja knjige su posvećena uljepšavanju aplikacije kako bi dobila profesionalni izgled.

  • Originalni naziv: Access 2003
  • Prevodilac: Slobodan Šećerovski
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Jedina knjiga koja Vam je potrebna za Access 2003. Autoritativan priručnik za ovladavanje Microsoft Office Accessom 2003. U knjizi se nalaze informacije koje su neophodne kako bi prosječan programer u Accessu prešao na napredan nivo. Na početku knjige se daju jasne osnove: posle opisa Accessa kao alata za programiranje, izlažu se osnove upita, formulara i izveštaja iz perspektive programera. Zatim se objašnjava programski jezik VBA, kao i objekti, svojstva, metodi i događaji. Pošto naučite naprednije tehnike rada sa formularima, izveštajima, upitima i programskim jezikom VBA, naučićete da koristite module tipa Class, ActiveX Data Objects (ADO) i Data Access Objects (DAO). Pošto steknete sva ta znanja, spremni ste da naučite šta treba uraditi kada se stvari ne odvijaju onako kako ste planirali. Tada koristite obradu grešaka, optimizaciju i debagovanje. Na kraju knjige se nalaze poglavlja koja će Vas zabaviti: objašnjeno je programiranje višekorisničkih aplikacija i aplikaciji preduzeća, a objašnjene su i mnoge tehnike koje će svakom programeru omogućiti da posao obavi efikasnije i efektnije. Poslednja poglavlja knjige su posvećena uljepšavanju aplikacije kako bi dobila profesionalni izgled.

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter