Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Putnik sa dalekog neba: Miloš Crnjanski kao književni junak

Putnik sa dalekog neba: Miloš Crnjanski kao književni junak

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Grupa autora


ISBN:

978-86-521-1301-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V5306

Broj strana:

388

Težina:

496 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Trideset proznih putovanja kroz život Miloša Crnjanskog!

Nikada nisam patio od želje za literarnom slavom, niti sam zavidio salonskim lavovima, kaže Miloš Crnjanski u jednoj od priča u ovoj knjizi, u kojoj ga današnji najpoznatiji i najtalentovaniji pisci zamišljaju kao književnog junaka.

O čemu u noćnom vozu za Veneciju razgovaraju Crnjanski dječak i Crnjanski ataše za štampu, pisac i u mladosti skandal-majstor? Da li se krajem Prvog svjetskog rata Crnjanski sreo s Vitgenštajnom u Italiji? Zašto Crnjanski zapodjeva kavgu sa Krležom u hotelu Moskva? Čega se Crnjanski sjeća dok govori u jednom londonskom pabu pred svoj povratak u Beograd i kako je poslije povratka dočekan? Da li je Crnjanski zaista bio srpski Kazanova? U kojem se vremenu susreću Crnjanski i Vuk Karadžić i o čemu se spore? Da li je Crnjanski umro namjerno, ali ljut kao ris, uvjeren da je ipak zakasnio?

Crnjanski je pisao o prošlosti, ali je više od svih drugih pisaca bio pisac budućnosti. Životni i književni put Miloša Crnjanskog bio je složeniji i s više iskušenja nego put bilo kojeg našeg pisca.

Nije patio za literarnom slavom, a postao je najslavniji.

  • Edicija: Talasi
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Trideset proznih putovanja kroz život Miloša Crnjanskog! Nikada nisam patio od želje za literarnom slavom, niti sam zavidio salonskim lavovima, kaže Miloš Crnjanski u jednoj od priča u ovoj knjizi, u kojoj ga današnji najpoznatiji i najtalentovaniji pisci zamišljaju kao književnog junaka. O čemu u noćnom vozu za Veneciju razgovaraju Crnjanski dječak i Crnjanski ataše za štampu, pisac i u mladosti skandal-majstor? Da li se krajem Prvog svjetskog rata Crnjanski sreo s Vitgenštajnom u Italiji? Zašto Crnjanski zapodjeva kavgu sa Krležom u hotelu Moskva? Čega se Crnjanski sjeća dok govori u jednom londonskom pabu pred svoj povratak u Beograd i kako je poslije povratka dočekan? Da li je Crnjanski zaista bio srpski Kazanova? U kojem se vremenu susreću Crnjanski i Vuk Karadžić i o čemu se spore? Da li je Crnjanski umro namjerno, ali ljut kao ris, uvjeren da je ipak zakasnio? Crnjanski je pisao o prošlosti, ali je više od svih drugih pisaca bio pisac budućnosti. Životni i književni put Miloša Crnjanskog bio je složeniji i s više iskušenja nego put bilo kojeg našeg pisca. Nije patio za literarnom slavom, a postao je najslavniji.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter