Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Putem svile do bogatstva

Putem svile do bogatstva

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-246-069-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

N2276

Broj strana:

242

Težina:

600 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

65,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Azija je danas svjetska priča o rastu broj 1. Dalekovidni investitori ostvarit će enormne profite ulažući u kompanije koje imaju koristi od azijske povijesne transformacije.

U djelu Putem svile do bogatstva skupina prvoklasnih financijskih analitičara i novinskih urednika upućuje vas na prave kompanije, prave sektore i prave strategije.

Naučit ćete kako ubrzane integracije Azije u svjetskog gospodarstvo...zaraditi na pritiscima koje azijski rast stavlja na dobra i resurse...predvidjeti promjenu potreba azijskih potrošača u sektorima financijskih usluga, zdravstva i farmaceutike, komunikacija i drugim industrijama.

Autori nude snažnu potporu za nekoliko provokativnih tvrdnji; da je Indija, a ne Kina, najbolja azijska investicijska destinacija; da će cijena zlata zasigurno eksplodirati; kao i mnoge druge. Osvjetljuju globalne ekonomske promjene koje će odrediti sudbinu američkog dolara kao rezervne svjetske valute; i daju najnoviji pregled ključnih globalnih sigurnosnih pitanja koje svaki investitor mora razumjeti, bez obzira gdje ulagao.
Azija: ovaj put, zaozbiljno
Ogromna populacija, demografski najpoželjnije mjesto, snažno rastuća potrošnja

Kina i Indija: što očekivati, u što investirati
Projiciranje budućnosti novih ekonomskih žarišta moći 21. stoljeća

Nadolazeći geopolitički potres
Amerika i osovina Rusija-Iran-Indija-Kina: suradnja, konkurencija ili sukob?

Dobra: ulaganje u doba neviđene potražnje bez presedana
Kako će rast Azije utjecati na cijene svega, od energije do hrane

Budućnost američke valute - i budućnost zlata
Kako dugo dolar može ostati rezervna svjetska valute?

  • Prevodilac: Josip Funda
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Azija je danas svjetska priča o rastu broj 1. Dalekovidni investitori ostvarit će enormne profite ulažući u kompanije koje imaju koristi od azijske povijesne transformacije. U djelu Putem svile do bogatstva skupina prvoklasnih financijskih analitičara i novinskih urednika upućuje vas na prave kompanije, prave sektore i prave strategije. Naučit ćete kako ubrzane integracije Azije u svjetskog gospodarstvo...zaraditi na pritiscima koje azijski rast stavlja na dobra i resurse...predvidjeti promjenu potreba azijskih potrošača u sektorima financijskih usluga, zdravstva i farmaceutike, komunikacija i drugim industrijama. Autori nude snažnu potporu za nekoliko provokativnih tvrdnji; da je Indija, a ne Kina, najbolja azijska investicijska destinacija; da će cijena zlata zasigurno eksplodirati; kao i mnoge druge. Osvjetljuju globalne ekonomske promjene koje će odrediti sudbinu američkog dolara kao rezervne svjetske valute; i daju najnoviji pregled ključnih globalnih sigurnosnih pitanja koje svaki investitor mora razumjeti, bez obzira gdje ulagao. Azija: ovaj put, zaozbiljno Ogromna populacija, demografski najpoželjnije mjesto, snažno rastuća potrošnja Kina i Indija: što očekivati, u što investirati Projiciranje budućnosti novih ekonomskih žarišta moći 21. stoljeća Nadolazeći geopolitički potres Amerika i osovina Rusija-Iran-Indija-Kina: suradnja, konkurencija ili sukob? Dobra: ulaganje u doba neviđene potražnje bez presedana Kako će rast Azije utjecati na cijene svega, od energije do hrane Budućnost američke valute - i budućnost zlata Kako dugo dolar može ostati rezervna svjetska valute?

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter