Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Put časti

Put časti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Radž Kumar


ISBN:

978-86-7710-643-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7899

Broj strana:

348

Težina:

335 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Priča o ljubavi, odanosti, intrigama i netrpeljivosti smještena u Saudijsku Arabiju.

General Fahran al Balavi odani je vojnik u armiji Saudijske Arabije i predan otac svoje kćerke Marjam, čijom se učenošću i slobodnim duhom izuzetno ponosi. Ona je jedino dijete koje mu je u životu ostalo. Njegov stariji sin je umro, a mlađi je napustio porodični dom kako bi potražio drugačiji život u Americi.

Međutim, uprkos svoj ljubavi koju osjeća prema porodici, ponosu prema arapskom poreklu i privrženosti islamu, Marjam žudi da nastavi obrazovanje na nekom evropskom univerzitetu. Kada Fahran odluči da Marjam mora da se uda za sina čovjeka koji mu je spasao život, a kom je od djetinjstva obećana, ona odlučuje da uguši svoje razočaranje i povinuje se očevim željama.

Tada će upoznati Džoa, zubara i Amerikanca jevrejskog porijekla. Kako se Džo i Marjam upuštaju u vezu, sve više maštaju o slobodi i zajedničkom životu. Međutim, okrutna verska policija Mutava sve je bliža Džou, a kada Marjam otkrije da je trudna, njihova teška i neizvjesna borba tek počinje.

  • Originalni naziv: Sharaf
  • Prevodilac: Milica Maletić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Priča o ljubavi, odanosti, intrigama i netrpeljivosti smještena u Saudijsku Arabiju. General Fahran al Balavi odani je vojnik u armiji Saudijske Arabije i predan otac svoje kćerke Marjam, čijom se učenošću i slobodnim duhom izuzetno ponosi. Ona je jedino dijete koje mu je u životu ostalo. Njegov stariji sin je umro, a mlađi je napustio porodični dom kako bi potražio drugačiji život u Americi. Međutim, uprkos svoj ljubavi koju osjeća prema porodici, ponosu prema arapskom poreklu i privrženosti islamu, Marjam žudi da nastavi obrazovanje na nekom evropskom univerzitetu. Kada Fahran odluči da Marjam mora da se uda za sina čovjeka koji mu je spasao život, a kom je od djetinjstva obećana, ona odlučuje da uguši svoje razočaranje i povinuje se očevim željama. Tada će upoznati Džoa, zubara i Amerikanca jevrejskog porijekla. Kako se Džo i Marjam upuštaju u vezu, sve više maštaju o slobodi i zajedničkom životu. Međutim, okrutna verska policija Mutava sve je bliža Džou, a kada Marjam otkrije da je trudna, njihova teška i neizvjesna borba tek počinje.

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter