Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Pustinjska zora

Pustinjska zora

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Varis Dirije


ISBN:

978-86-521-0854-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4852

Broj strana:

229

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Varis Dirije, manekenka, ambasador Ujedinjenih nacija i žena nesalomivog duha, zaista je izuzetna. Rođena u tradicionalnoj porodici pustinjskih nomada u Somaliji, ispričala je svoju priču - o tome kako je s pet godina pretrpila da bude obrezana; kako je s dvanaest kroz pustinju pobjegla od kuće da bi izbegla ugovoreni brak; kako ju je Terens Donovan otkrio dok je u Londonu radila kao čistačica; i konačno, kako je postala vrhunska manekenka - u svjetskom bestseleru, knjizi Pustinjski cvijet.

Mada je Varis Dirije napustila svoju otadžbinu, nikad nije zaboravila zemlju i kulturu koje su je iznjedrile. Sveijt u kojem vladaju glad i nasilje i u kojem žene nemaju nikakvog prava - onaj isti svijet koji ju je gotovo uništio, takođe ju je i osposobio da opstane. Ona sada prati korijene svoje hrabrosti, izdržljivosti i humora unazad sve do Somalije, a posebno do svoje majke.

Pustinjska zora je priča o povratku i svjedočanstvo o nepobitnoj činjenici da nešto možete iskreno voljeti, pa ipak ne voleti sve ono što ga odlikuje. Pustinjska zora je priča o povratku kući.

Željela sam da se vratim tamo gdje sam rođena i da sagledam to mjesto novim očima. Nisam imala pojma gdje se nalazi moja porodica u Somaliji. U početku mi je to djelovalo nemoguće - gotovo isto onoliko koliko je nemoguće da djevojčica koja čuva kamile postane manekenka...

  • Originalni naziv: Desert Dawn
  • Prevodilac: Aleksandra Čabraja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Varis Dirije, manekenka, ambasador Ujedinjenih nacija i žena nesalomivog duha, zaista je izuzetna. Rođena u tradicionalnoj porodici pustinjskih nomada u Somaliji, ispričala je svoju priču - o tome kako je s pet godina pretrpila da bude obrezana; kako je s dvanaest kroz pustinju pobjegla od kuće da bi izbegla ugovoreni brak; kako ju je Terens Donovan otkrio dok je u Londonu radila kao čistačica; i konačno, kako je postala vrhunska manekenka - u svjetskom bestseleru, knjizi Pustinjski cvijet. Mada je Varis Dirije napustila svoju otadžbinu, nikad nije zaboravila zemlju i kulturu koje su je iznjedrile. Sveijt u kojem vladaju glad i nasilje i u kojem žene nemaju nikakvog prava - onaj isti svijet koji ju je gotovo uništio, takođe ju je i osposobio da opstane. Ona sada prati korijene svoje hrabrosti, izdržljivosti i humora unazad sve do Somalije, a posebno do svoje majke. Pustinjska zora je priča o povratku i svjedočanstvo o nepobitnoj činjenici da nešto možete iskreno voljeti, pa ipak ne voleti sve ono što ga odlikuje. Pustinjska zora je priča o povratku kući. Željela sam da se vratim tamo gdje sam rođena i da sagledam to mjesto novim očima. Nisam imala pojma gdje se nalazi moja porodica u Somaliji. U početku mi je to djelovalo nemoguće - gotovo isto onoliko koliko je nemoguće da djevojčica koja čuva kamile postane manekenka...

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter