Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog

Purity

Purity

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958302701

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M4130

Broj strana:

644

Težina:

690 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Mlada Pip Tyler ne zna ko je. Zna da joj je pravo ime Purity, da duguje 130.000 dolara studentskog kredita, da skvotuje s anarhistima u Oaklandu, i da je njen odnos s majkom – njenom jedinom porodicom – hazardan. Ali nema pojma ko joj je otac, ni zašto je njena majka izabrala usamljenički život s izmišljenim imenom, niti da li će ikad imati normalan život.

Ulaze Nijemci. Susret s njemačkom mirovnom aktivisticom odvest će Pip u Južnu Ameriku da stažira u Sunlight Projectu, organizaciji koja trguje svim tajnama u svijetu – i, nada se Pip, tajnom njenog porijekla. Sunlight Project je vlasništvo Andreasa Wolfa, harizmatičnog provokatora koji je postao slavan u haosu nakon pada Berlinskog zida. Dok se skriva u Boliviji, Andreas se zainteresovao za Pip iz njoj nerazumljivih razloga, a intenzitet njenog uzvraćanja mijenja njeno konvencionalno poimanje dobrog i lošeg.

Purity je priča o mladenačkom idealizmu, ekstremnoj vjernosti, i ubistvu. Autor Korekcija i Slobode je zamislio svijet živopisnih likova – stanovnika Kalifornije i Istočnih Nijemaca, dobrih roditelja i loših roditelja, novinara ihakera – i prati njihove puteve koji se prepliću kroz krajolike savremene koliko i sveprisutni internet, i drevne koliko i rat između spolova. Purity je najsmjelija knjiga jednog od najvećih pisaca današnjice.

  • Prevodilac: Danko Ješić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Mlada Pip Tyler ne zna ko je. Zna da joj je pravo ime Purity, da duguje 130.000 dolara studentskog kredita, da skvotuje s anarhistima u Oaklandu, i da je njen odnos s majkom – njenom jedinom porodicom – hazardan. Ali nema pojma ko joj je otac, ni zašto je njena majka izabrala usamljenički život s izmišljenim imenom, niti da li će ikad imati normalan život. Ulaze Nijemci. Susret s njemačkom mirovnom aktivisticom odvest će Pip u Južnu Ameriku da stažira u Sunlight Projectu, organizaciji koja trguje svim tajnama u svijetu – i, nada se Pip, tajnom njenog porijekla. Sunlight Project je vlasništvo Andreasa Wolfa, harizmatičnog provokatora koji je postao slavan u haosu nakon pada Berlinskog zida. Dok se skriva u Boliviji, Andreas se zainteresovao za Pip iz njoj nerazumljivih razloga, a intenzitet njenog uzvraćanja mijenja njeno konvencionalno poimanje dobrog i lošeg. Purity je priča o mladenačkom idealizmu, ekstremnoj vjernosti, i ubistvu. Autor Korekcija i Slobode je zamislio svijet živopisnih likova – stanovnika Kalifornije i Istočnih Nijemaca, dobrih roditelja i loših roditelja, novinara ihakera – i prati njihove puteve koji se prepliću kroz krajolike savremene koliko i sveprisutni internet, i drevne koliko i rat između spolova. Purity je najsmjelija knjiga jednog od najvećih pisaca današnjice.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter