Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Pucketanja

Pucketanja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-316-259-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5545

Broj strana:

102

Težina:

147 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Cijelo Mačje pismo niz je poput mačje pređe tananih varijacija i inačica, još bolje stilskih vježbi o pisanju poezije, o problemima koji mačjom okretnošću izmiču onima koji ih znanstvenom akribijom hoće zateći na djelu pa zapažaje zatočiti u recept.

Napisavši zbirku potpuno izvan hrvatskoga pjesničkog mainstreama, Oblučar se udaljio od svakoga pjesničkog i inog jednoumlja u egzotizam suptilnosti nejunačkom vremenu usprkos.

ZVONIMIR MRKONJIĆ, VIJENAC
Mačje pismo Branislava Oblučara je knjiga-koncept, projekt, koji je dosljedno sproveden i završen. Ako se u Oblučarovoj knjizi krećemo u različitim žanrovskim (rodovskim) kodovima, taj raznorodni svijet također nije bez nekog gotovo arhitektonskog smisla, gdje bi, slobodnije rečeno, njegove vertikale bile u pjesmama u stihu, a temelji i krovne grede u proznim i esejističkim zapisima.

ANA BRNARDIĆ, KNJIŽEVNA REPUBLIKA
Oblučarov umetnički postupak obeležava i ležernost pesnika-znalca i dendija koji suvereno vlada istorijom i teorijom književnosti i, čini se, sasvim neobavezno razne pisce utkiva u svoju knjigu. (…) Bodler, Prust, Paveze, psihoanaliza, Eliot, Konstantinović, u ovoj knjizi posle pojavljivanja dobijaju novu senku i smisao, preobličavaju se.

MARJAN ČAKAREVIĆ, BEOGRADSKI KNJIŽEVNI ČASOPIS

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Cijelo Mačje pismo niz je poput mačje pređe tananih varijacija i inačica, još bolje stilskih vježbi o pisanju poezije, o problemima koji mačjom okretnošću izmiču onima koji ih znanstvenom akribijom hoće zateći na djelu pa zapažaje zatočiti u recept. Napisavši zbirku potpuno izvan hrvatskoga pjesničkog mainstreama, Oblučar se udaljio od svakoga pjesničkog i inog jednoumlja u egzotizam suptilnosti nejunačkom vremenu usprkos. ZVONIMIR MRKONJIĆ, VIJENAC Mačje pismo Branislava Oblučara je knjiga-koncept, projekt, koji je dosljedno sproveden i završen. Ako se u Oblučarovoj knjizi krećemo u različitim žanrovskim (rodovskim) kodovima, taj raznorodni svijet također nije bez nekog gotovo arhitektonskog smisla, gdje bi, slobodnije rečeno, njegove vertikale bile u pjesmama u stihu, a temelji i krovne grede u proznim i esejističkim zapisima. ANA BRNARDIĆ, KNJIŽEVNA REPUBLIKA Oblučarov umetnički postupak obeležava i ležernost pesnika-znalca i dendija koji suvereno vlada istorijom i teorijom književnosti i, čini se, sasvim neobavezno razne pisce utkiva u svoju knjigu. (…) Bodler, Prust, Paveze, psihoanaliza, Eliot, Konstantinović, u ovoj knjizi posle pojavljivanja dobijaju novu senku i smisao, preobličavaju se. MARJAN ČAKAREVIĆ, BEOGRADSKI KNJIŽEVNI ČASOPIS

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter