Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Skretanje - kako je svijet postao moderan

Skretanje - kako je svijet postao moderan

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-316-636-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M2511

Broj strana:

335

Težina:

584 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

47,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Tisuću godina se “De rerum natura”, Tita Lukrecija Kara, slavni pjesničko-filozofsko-znanstveni tekst, smatrao izgubljenim. A onda je 1417. u njemačkom samostanu u Fuldi firentinski lovac na antičke knjige Poggio Bracciolini ponovno otkrio Lukrecijevu poemu, jednu od, kako će se pokazati, samo tri preostale. Virus koji će “svijet učiniti modernim”, kako stoji u podnaslovu knjige Stephena Greenblatta, opet je oslobođen. Prekrasna poema, naime, zastupala je opasnu tezu: kako svemir savršeno funkcionira bez božanskog upliva, kako religijski strah opasno utječe na život te kako se sve stvari sastoje od sasvim malih čestica u vječnom kretanju, koje se sudaraju i stalno mijenjaju smjer. Umnažanje i prijevod ove knjige inspiriralo je renesansu, utjecalo na umjetnika poput Botticellija i mislioce poput Giordana Bruna, oblikovalo mišljenje jednog Galileja i Freuda, Darwina i Einsteina, te revolucionarno utjecalo na pisce poput Montaignea i Shakespearea, pa čak i Thomasa Jeffersona.

Jedan od najcjenjenijih svjetskih znanstvenika uspio je na jednom mjestu objediniti inovativan rad povijesti i uzbudljivu priču o otkrićima, gdje je jedan rukopis, iščupan iz tisuća godina zanemarivanja, promijenio smjer ljudske misli i omogućio da svijet postane onakav kakvim ga danas znamo. Biblioteka Facta s ponosom vam predstavlja knjigu dobitnika Pulitzerove nagrade i National Book Awarda u kategoriji najbolje publicistike.

  • Prevodilac: Lidija Bernardić
  • Edicija: Facta
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Tisuću godina se “De rerum natura”, Tita Lukrecija Kara, slavni pjesničko-filozofsko-znanstveni tekst, smatrao izgubljenim. A onda je 1417. u njemačkom samostanu u Fuldi firentinski lovac na antičke knjige Poggio Bracciolini ponovno otkrio Lukrecijevu poemu, jednu od, kako će se pokazati, samo tri preostale. Virus koji će “svijet učiniti modernim”, kako stoji u podnaslovu knjige Stephena Greenblatta, opet je oslobođen. Prekrasna poema, naime, zastupala je opasnu tezu: kako svemir savršeno funkcionira bez božanskog upliva, kako religijski strah opasno utječe na život te kako se sve stvari sastoje od sasvim malih čestica u vječnom kretanju, koje se sudaraju i stalno mijenjaju smjer. Umnažanje i prijevod ove knjige inspiriralo je renesansu, utjecalo na umjetnika poput Botticellija i mislioce poput Giordana Bruna, oblikovalo mišljenje jednog Galileja i Freuda, Darwina i Einsteina, te revolucionarno utjecalo na pisce poput Montaignea i Shakespearea, pa čak i Thomasa Jeffersona. Jedan od najcjenjenijih svjetskih znanstvenika uspio je na jednom mjestu objediniti inovativan rad povijesti i uzbudljivu priču o otkrićima, gdje je jedan rukopis, iščupan iz tisuća godina zanemarivanja, promijenio smjer ljudske misli i omogućio da svijet postane onakav kakvim ga danas znamo. Biblioteka Facta s ponosom vam predstavlja knjigu dobitnika Pulitzerove nagrade i National Book Awarda u kategoriji najbolje publicistike.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter