Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Putovanje naših gena

Putovanje naših gena

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789531432917

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D1389

Broj strana:

203

Težina:

460 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

41,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Johannes Krause voditelj je Instituta za evolucijsku antropologiju Max Planck te vrstan znanstvenik u području arheogenetike – discipline koja kombinira znanja arheologije s tehnologijom sekvenciranja DNK i koja je znanstvenicima omogućila novu rekonstrukciju ljudske povijesti.

U suradnji s novinarom Thomasom Trappeom, Krause u ovom intrigantnom djelu iznova ispisuje jedno fascinantno poglavlje ljudske povijesti – naseljavanje Europe – te nas vodi na putovanje od neandertalaca i denisovaca pa sve do danas. Krause i Trappe pred nas rasprostiru platno prapovijesnih kultura i drevnih Europljana, podrobnije nas upoznaju s njima te pomno iscrtavaju migracijske putanje toga doba.

Migracije i genetske razmjene oduvijek su bili dio ljudskih života; ono što mi jesmo pitanje je kulture, a ne biološkog nasljeđa. Iscrtavajući konture prapovijesti, ova pronicljiva knjiga navodi nas da sagledamo sami sebe, našu prošlost i našu sadašnjost te suvremeno društvo u konstantnom pokretu na sasvim drugačiji način te u kontekstu toga iznova pokušamo sagledati pojmove poput nacije, migracija i pripadnosti.

  • Originalni naziv: Die Reise unserer Gene...
  • Prevodilac: Branka Grubić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Johannes Krause voditelj je Instituta za evolucijsku antropologiju Max Planck te vrstan znanstvenik u području arheogenetike – discipline koja kombinira znanja arheologije s tehnologijom sekvenciranja DNK i koja je znanstvenicima omogućila novu rekonstrukciju ljudske povijesti. U suradnji s novinarom Thomasom Trappeom, Krause u ovom intrigantnom djelu iznova ispisuje jedno fascinantno poglavlje ljudske povijesti – naseljavanje Europe – te nas vodi na putovanje od neandertalaca i denisovaca pa sve do danas. Krause i Trappe pred nas rasprostiru platno prapovijesnih kultura i drevnih Europljana, podrobnije nas upoznaju s njima te pomno iscrtavaju migracijske putanje toga doba. Migracije i genetske razmjene oduvijek su bili dio ljudskih života; ono što mi jesmo pitanje je kulture, a ne biološkog nasljeđa. Iscrtavajući konture prapovijesti, ova pronicljiva knjiga navodi nas da sagledamo sami sebe, našu prošlost i našu sadašnjost te suvremeno društvo u konstantnom pokretu na sasvim drugačiji način te u kontekstu toga iznova pokušamo sagledati pojmove poput nacije, migracija i pripadnosti.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter