Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Poredak vremena

Poredak vremena

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Karlo Roveli


ISBN:

978-86-521-3461-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

nije u prodaji

Šifra:

B4096

Broj strana:

208

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,50 KM
nije u prodaji

Kategorije:

Sadržaj:

Autor bestselera Sedam kratkih lekcija iz fizike

Zašto pamtimo prošlost, ali ne i budućnost? Šta to znači da vreme „teče“? Da li mi postojimo u vremenu, ili vreme postoji u nama? Roveli nas poziva da razmotrimo pitanja o prirodi vremena koja i dalje podjednako zbunjuju fizičare i filozofe.

Svi mi doživljavamo vreme, ali što više toga naučnici saznaju o njemu, to je ono sve misterioznije. Mi ga smatramo jednoobraznim i univerzalnim, mislimo da se ono postojano kreće iz prošlosti u budućnost, mereno časovnicima. Roveli ruši te pretpostavke jednu po jednu, otkrivajući čudan univerzum u kojem vreme na najfundamentalnijem nivou nestaje. On objašnjava kako teorija kvantne gravitacije pokušava da shvati i podari smisao tako dobijenom pejzažu sveta bez vremena. Preplićući zamisli iz filozofije, nauke i književnosti, on sugeriše da naša percepcija protoka vremena zavisi od tačke gledišta, i da se bolje razume na osnovu strukture našeg mozga nego na osnovu fizičke vaseljene.

Poredak vremena nudi duboko inteligentan, kulturološki bogat, nov pristup misterijama vremena.

  • Prevodilac: Goran Skrobonja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Autor bestselera Sedam kratkih lekcija iz fizike Zašto pamtimo prošlost, ali ne i budućnost? Šta to znači da vreme „teče“? Da li mi postojimo u vremenu, ili vreme postoji u nama? Roveli nas poziva da razmotrimo pitanja o prirodi vremena koja i dalje podjednako zbunjuju fizičare i filozofe. Svi mi doživljavamo vreme, ali što više toga naučnici saznaju o njemu, to je ono sve misterioznije. Mi ga smatramo jednoobraznim i univerzalnim, mislimo da se ono postojano kreće iz prošlosti u budućnost, mereno časovnicima. Roveli ruši te pretpostavke jednu po jednu, otkrivajući čudan univerzum u kojem vreme na najfundamentalnijem nivou nestaje. On objašnjava kako teorija kvantne gravitacije pokušava da shvati i podari smisao tako dobijenom pejzažu sveta bez vremena. Preplićući zamisli iz filozofije, nauke i književnosti, on sugeriše da naša percepcija protoka vremena zavisi od tačke gledišta, i da se bolje razume na osnovu strukture našeg mozga nego na osnovu fizičke vaseljene. Poredak vremena nudi duboko inteligentan, kulturološki bogat, nov pristup misterijama vremena.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter