Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Najkraća istorija Nemačke - Od Julija Cezara do Angele Merkel

Najkraća istorija Nemačke - Od Julija Cezara do Angele Merkel

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Džejms Hoz


ISBN:

978-86-521-3318-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B4445

Broj strana:

256

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,50 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Od Julija Cezara do Angele Merkel

Savremena, poučna i koncizna istorija, s više od sto mapa i slika, koja objašnjava Nemačku – evropsku zemlju kojoj se dive i koje se plaše.

Populisti po celoj Evropi nariču da su imigracija i globalizacija delo opakog Sistema, koji vode nevidljivi gospodari bez nacionalne pripadnosti. Na čijoj strani su Nemci? To pitanje je proganjalo Evropu još otkad je Julije Cezar osvojio germanske zemlje 58. pre nove ere.

Koliko je Germanija zaista postala rimska? Jesu li Germani razorili kulturu Rima ili su je nasledii? Kada su prvi put pošli na istok i jesu li ikada stvarno tamo vladali? Kako je Nemačka vekovima bila vlada bez centralne moći u srcu Evrope? Kako je rođena Pruska? Da li je Bizmark ujedinio Nemačku ili ju je pokorio? Gde su koreni Trećeg rajha Adolfa Hitlera? Kakvim čudom se iz ruševina podigla bolja Nemačka? Da li je danas Nemačka poslednji bastion industrijskog napretka i racionalne politike? Ili su EU i evro tek fasada nove nemačke hegemonije?

  • Prevodilac: Milica Cvetković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Od Julija Cezara do Angele Merkel Savremena, poučna i koncizna istorija, s više od sto mapa i slika, koja objašnjava Nemačku – evropsku zemlju kojoj se dive i koje se plaše. Populisti po celoj Evropi nariču da su imigracija i globalizacija delo opakog Sistema, koji vode nevidljivi gospodari bez nacionalne pripadnosti. Na čijoj strani su Nemci? To pitanje je proganjalo Evropu još otkad je Julije Cezar osvojio germanske zemlje 58. pre nove ere. Koliko je Germanija zaista postala rimska? Jesu li Germani razorili kulturu Rima ili su je nasledii? Kada su prvi put pošli na istok i jesu li ikada stvarno tamo vladali? Kako je Nemačka vekovima bila vlada bez centralne moći u srcu Evrope? Kako je rođena Pruska? Da li je Bizmark ujedinio Nemačku ili ju je pokorio? Gde su koreni Trećeg rajha Adolfa Hitlera? Kakvim čudom se iz ruševina podigla bolja Nemačka? Da li je danas Nemačka poslednji bastion industrijskog napretka i racionalne politike? Ili su EU i evro tek fasada nove nemačke hegemonije?

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter