Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

ISIS u srcu vojske terora

ISIS u srcu vojske terora

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789537893446

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M3485

Broj strana:

359

Težina:

330 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,90 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

DUBINSKI UVID U NAJOPASNIJU SVJETSKU TERORISTIČKU SKUPINU!

Brutalnom silom i okrutnim pogubljenjima talaca, Islamska država Iraka i Sirije (ISIS) šokirala je svijet, zauzevši golemo područje u obje zemlje - veličine Velike Britanije - uz zavjet da će utemeljiti novi muslimanski kalifat prema strogim propisima šerijatskog zakona.

U knjizi ISIS: U srcu vojske terora američki novinar Michael Weiss i sirijski analitičar Hassan Hassan objašnjavaju kako su se ti nasilni ekstremisti razvili iz gotovo poražene iračke pobunjeničke skupine u džihadističku vojsku s međunarodnom mrežom dobrovoljaca koji, okrutnim videosnimkama smaknuća, šire nasilje i kaos diljem Bliskog istoka. Od ranih dana Abu Musaba al-Zarkavija, osnivača prve inkarnacije ISIS-a kao “iračke al-Qa’ide”, Weiss i Hassan otkrivaju tko su ključni igrači - od njihova neuhvatljivog, prepredenog vođe Abu Bakra al-Bagdadija do bivših Sadamovih baasista - odakle dolaze, kako su uspjeli privući i lokalnu i globalnu potporu te kako djeluju na svim razinama - od strategije odnosa s medijima do ilegalne trgovine naftom.

Političko i vojno djelovanje Sjedinjenih Američkih Država, Iraka, Irana i Sirije potaknulo je ISIS-ovu nevjerojatnu, burnu ekspanziju. Na temelju originalnih intervjua s bivšim djelatnicima Američke vojske i aktualnim borcima ISIS-a, autori također otkrivaju međusobne razmirice i borbe unutar samog pokreta, kao i ISIS-ovu mržnju prema šijitskim muslimanima, koja je pokrenula još jedan sektaški rat u regiji - baš poput onog za koji je SAD mislio da je zaustavljen 2011. u Iraku. Osvanula je nova generacija terorista i da bismo shvatili kako ih zaustaviti, moramo prvo shvatiti tko su.

“Svjedoci smo najbrutalnije zloupotrebe religije i svetog. Ova knjiga objašnjava da ničije ruke na Bliskom istoku nisu čiste!
A posebno onih koji svoje zločine pravdaju vjerom.”
MIRNES KOVAČ, autor knjige Opsada islama

  • Originalni naziv: Inside the Army of Terror...
  • Prevodilac: Mirnes Kovač, Muhamed Fazlović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

DUBINSKI UVID U NAJOPASNIJU SVJETSKU TERORISTIČKU SKUPINU! Brutalnom silom i okrutnim pogubljenjima talaca, Islamska država Iraka i Sirije (ISIS) šokirala je svijet, zauzevši golemo područje u obje zemlje - veličine Velike Britanije - uz zavjet da će utemeljiti novi muslimanski kalifat prema strogim propisima šerijatskog zakona. U knjizi ISIS: U srcu vojske terora američki novinar Michael Weiss i sirijski analitičar Hassan Hassan objašnjavaju kako su se ti nasilni ekstremisti razvili iz gotovo poražene iračke pobunjeničke skupine u džihadističku vojsku s međunarodnom mrežom dobrovoljaca koji, okrutnim videosnimkama smaknuća, šire nasilje i kaos diljem Bliskog istoka. Od ranih dana Abu Musaba al-Zarkavija, osnivača prve inkarnacije ISIS-a kao “iračke al-Qa’ide”, Weiss i Hassan otkrivaju tko su ključni igrači - od njihova neuhvatljivog, prepredenog vođe Abu Bakra al-Bagdadija do bivših Sadamovih baasista - odakle dolaze, kako su uspjeli privući i lokalnu i globalnu potporu te kako djeluju na svim razinama - od strategije odnosa s medijima do ilegalne trgovine naftom. Političko i vojno djelovanje Sjedinjenih Američkih Država, Iraka, Irana i Sirije potaknulo je ISIS-ovu nevjerojatnu, burnu ekspanziju. Na temelju originalnih intervjua s bivšim djelatnicima Američke vojske i aktualnim borcima ISIS-a, autori također otkrivaju međusobne razmirice i borbe unutar samog pokreta, kao i ISIS-ovu mržnju prema šijitskim muslimanima, koja je pokrenula još jedan sektaški rat u regiji - baš poput onog za koji je SAD mislio da je zaustavljen 2011. u Iraku. Osvanula je nova generacija terorista i da bismo shvatili kako ih zaustaviti, moramo prvo shvatiti tko su. “Svjedoci smo najbrutalnije zloupotrebe religije i svetog. Ova knjiga objašnjava da ničije ruke na Bliskom istoku nisu čiste! A posebno onih koji svoje zločine pravdaju vjerom.” MIRNES KOVAČ, autor knjige Opsada islama

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter