Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Dosije Šćepo

Dosije Šćepo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Armin Cibra


ISBN:

978-9926-466-82-4

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B1287

Broj strana:

350

Težina:

535 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Armin Cibra, bivši zaposlenik u sigurnosnoj službi Radončića, iznosio vlastita zapažanja i komentare o radu svog poslodavca u novoj knjizi pod nazivom Dosije Šćepo autor se prvenstveno oslanja na arhivsku građu službe državne bezbijednosti koja je u više navrata prisluškivala Fahrudina Radončića još tokom minulog rata.

Autor navodi da je služba državne bezbijednosti BiH Radončića tretirala pod kodnim imenom Novinar a u tom kontekstu navodi da je Radončić bio centralna figura istrage pod nazivom Klin koja je poduzeta 1995. godine radi otkrivanja njegovih veza sa obavještajno ili bezbjedonosno interesantnim licima iz SRJ ili iz trećig zemalja posebno sa izvjesnim Raduljko Nikolom, oficirom KOS-a bivše JNA U Skoplju.

U knjizi se nalazi i niz dokumenata vezanih za uvoz visoko-tarifnih proizvoda tokom rata u opkoljenom Sarajevu, a u kojem se vrlo često spominje i osnivač Avaza Fahrudin Radončić.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Armin Cibra, bivši zaposlenik u sigurnosnoj službi Radončića, iznosio vlastita zapažanja i komentare o radu svog poslodavca u novoj knjizi pod nazivom Dosije Šćepo autor se prvenstveno oslanja na arhivsku građu službe državne bezbijednosti koja je u više navrata prisluškivala Fahrudina Radončića još tokom minulog rata. Autor navodi da je služba državne bezbijednosti BiH Radončića tretirala pod kodnim imenom Novinar a u tom kontekstu navodi da je Radončić bio centralna figura istrage pod nazivom Klin koja je poduzeta 1995. godine radi otkrivanja njegovih veza sa obavještajno ili bezbjedonosno interesantnim licima iz SRJ ili iz trećig zemalja posebno sa izvjesnim Raduljko Nikolom, oficirom KOS-a bivše JNA U Skoplju. U knjizi se nalazi i niz dokumenata vezanih za uvoz visoko-tarifnih proizvoda tokom rata u opkoljenom Sarajevu, a u kojem se vrlo često spominje i osnivač Avaza Fahrudin Radončić.

Dodatne informacije

Izdavač Autorsko izdanje
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter