Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Dinosauri - Sažeti priručnik

Dinosauri - Sažeti priručnik

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Dejvid Norman


ISBN:

978-86-521-3170-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B1519

Broj strana:

216

Težina:

245 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kratko, jasno, sveobuhvatno.

Dinosauri su fascinantna bića i njihova popularnost u današnjem svetu kao da sve više raste iako su poslednji put hodali planetom Zemljom pre 65 miliona godina. Od njih su nam ostali samo fosilizovane kosti, tragovi koje su ostavili iza sebe, a u vrlo retkim slučajevima i meka tkiva. To su samo fragmentarni ostaci stvorenja koja su izumrla, a koja mi pokušavamo da shvatimo i objasnimo. U ovom sažetom priručniku autor nas upućuje na to šta zaista znamo o dinosaurima i koliko nam njihovi ostaci govore o davnoj prošlosti, a time i o istoriji naše planete.

Autor Dejvid Norman nam objašnjava kako su dinosauri otkriveni i koliko se naše razumevanje ove vrste promenilo u proteklih dvesta godina. On analizira nova saznanja koja smo stekli o njihovoj prirodi i ponašanju, razmatrajući neka od najvažnijih pitanja u biologiji dinosaura: da li su imali toplu krv, na koji način su disali, kako su zaista izgledali, zbog čega su izumrli i kakve su njihove veze s današnjim pticama. Norman takođe pokazuje kako je razvoj novih tehnologija obogatio istraživanja dinosaura, koje sada možemo jasnije da sagledamo.

O seriji: Sažeti priručnici koje objavljuje Oxford University Press predstavljaju savršen način da se brzo upoznate s određenom temom. Vrhunski autori kombinuju činjenice, analize, perspektive i nove ideje tako da čitaoci lako mogu da steknu jasan uvid u ono što ih interesuje. Serija je poznata širom sveta i s razlogom uživa ogromnu popularnost.

  • Prevodilac: Dijana Radinović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kratko, jasno, sveobuhvatno. Dinosauri su fascinantna bića i njihova popularnost u današnjem svetu kao da sve više raste iako su poslednji put hodali planetom Zemljom pre 65 miliona godina. Od njih su nam ostali samo fosilizovane kosti, tragovi koje su ostavili iza sebe, a u vrlo retkim slučajevima i meka tkiva. To su samo fragmentarni ostaci stvorenja koja su izumrla, a koja mi pokušavamo da shvatimo i objasnimo. U ovom sažetom priručniku autor nas upućuje na to šta zaista znamo o dinosaurima i koliko nam njihovi ostaci govore o davnoj prošlosti, a time i o istoriji naše planete. Autor Dejvid Norman nam objašnjava kako su dinosauri otkriveni i koliko se naše razumevanje ove vrste promenilo u proteklih dvesta godina. On analizira nova saznanja koja smo stekli o njihovoj prirodi i ponašanju, razmatrajući neka od najvažnijih pitanja u biologiji dinosaura: da li su imali toplu krv, na koji način su disali, kako su zaista izgledali, zbog čega su izumrli i kakve su njihove veze s današnjim pticama. Norman takođe pokazuje kako je razvoj novih tehnologija obogatio istraživanja dinosaura, koje sada možemo jasnije da sagledamo. O seriji: Sažeti priručnici koje objavljuje Oxford University Press predstavljaju savršen način da se brzo upoznate s određenom temom. Vrhunski autori kombinuju činjenice, analize, perspektive i nove ideje tako da čitaoci lako mogu da steknu jasan uvid u ono što ih interesuje. Serija je poznata širom sveta i s razlogom uživa ogromnu popularnost.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter