Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Antička filozofija - Sažeti priručnik

Antička filozofija - Sažeti priručnik

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Džulija Enas


ISBN:

978-86-521-3167-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B1518

Broj strana:

184

Težina:

210 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kratko, jasno, sveobuhvatno.

Kada je počela ljubav antičkih mislilaca prema mudrosti, koju sada prepoznajemo kao filozofsku? Kako je ta tradicija nastala? Šta su antički filozofi mislili o sukobu razuma i emocija u čoveku? Ima li nekih tema koje su zaokupljale antičke filozofe a koje ne dotiču savremene? Šta možemo da naučimo iz razmišljanja antičkih filozofa? Kako se prihvatanje antičke filozofije menjalo tokom vremena? Da li je zapadna tradicija isticanja značaja razuma, nasleđena od antičke filozofije, umanjila uticaj drugih filozofskih tradicija na Zapadu?

Početke antičke filozofije možemo da pratimo od šestog veka stare ere i ona traje sve do propasti Zapadnog rimskog carstva i pada Vizantijskog carstva. Autorka se usredsređuje na važne odlike ove filozofije, predstavlja debate vođene u antičko doba, obrađuje mnoštvo tema koje su pokretali tadašnji filozofi i stilove njihovih razmišljanja, izlažući osnovne principe antičke filozofije kao aktuelnu i živu misao koja i danas ima svoju vrednost.

O seriji: Sažeti priručnici koje objavljuje Oxford University Press predstavljaju savršen način da se brzo upoznate s određenom temom. Vrhunski autori kombinuju činjenice, analize, perspektive i nove ideje tako da čitaoci lako mogu da steknu jasan uvid u ono što ih interesuje. Serija je poznata širom sveta i s razlogom uživa ogromnu popularnost.

  • Prevodilac: Jelena Kosovac
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kratko, jasno, sveobuhvatno. Kada je počela ljubav antičkih mislilaca prema mudrosti, koju sada prepoznajemo kao filozofsku? Kako je ta tradicija nastala? Šta su antički filozofi mislili o sukobu razuma i emocija u čoveku? Ima li nekih tema koje su zaokupljale antičke filozofe a koje ne dotiču savremene? Šta možemo da naučimo iz razmišljanja antičkih filozofa? Kako se prihvatanje antičke filozofije menjalo tokom vremena? Da li je zapadna tradicija isticanja značaja razuma, nasleđena od antičke filozofije, umanjila uticaj drugih filozofskih tradicija na Zapadu? Početke antičke filozofije možemo da pratimo od šestog veka stare ere i ona traje sve do propasti Zapadnog rimskog carstva i pada Vizantijskog carstva. Autorka se usredsređuje na važne odlike ove filozofije, predstavlja debate vođene u antičko doba, obrađuje mnoštvo tema koje su pokretali tadašnji filozofi i stilove njihovih razmišljanja, izlažući osnovne principe antičke filozofije kao aktuelnu i živu misao koja i danas ima svoju vrednost. O seriji: Sažeti priručnici koje objavljuje Oxford University Press predstavljaju savršen način da se brzo upoznate s određenom temom. Vrhunski autori kombinuju činjenice, analize, perspektive i nove ideje tako da čitaoci lako mogu da steknu jasan uvid u ono što ih interesuje. Serija je poznata širom sveta i s razlogom uživa ogromnu popularnost.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter