Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Ptice pjevice

Ptice pjevice

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789926310127

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D4515

Broj strana:

150

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Christy Lefteri, nagrađivana autorica romana Pčelar iz Alepa, u najnovijem romanu donosi dirljivu i duboko empatičnu priču o borbi za istinu i pravdu, te ponovo pokušava vratiti glas najugroženijima.

Niša na Kipru čezne za rodnom Šri Lankom, iako zna da je posao kućne pomoćnice u domu dobrostojeće udovice jedini način da zaradi dovoljno kako bi mogla izdržavati kćerku koja je hiljadama kilometara daleko od nje.

Janis je krivolovac koji hvata male, zaštićene vrste ptica pjevica i prodaje ih na ilegalnom tržištu. Mašta o tome kako će započeti novi život s Nišom.

Jedne večeri, Niša će pripremiti ukusni šrilanški specijalitet za poslodavku Petru i njenu kćerku Aliki, a potom izaći na misteriozni zadatak i jednostavno nestati. Nakon što policija odbije da istraži njen slučaj, Petra i Janis će stvar uzeti u svoje ruke, ne sluteći da će ih ta istraga povezati s ostalim pomoćnicama na otoku i naposljetku natjerati da spoznaju stvari koje do tada, nažalost, nisu.

  • Prevodilac: Amela Kavaz
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Christy Lefteri, nagrađivana autorica romana Pčelar iz Alepa, u najnovijem romanu donosi dirljivu i duboko empatičnu priču o borbi za istinu i pravdu, te ponovo pokušava vratiti glas najugroženijima. Niša na Kipru čezne za rodnom Šri Lankom, iako zna da je posao kućne pomoćnice u domu dobrostojeće udovice jedini način da zaradi dovoljno kako bi mogla izdržavati kćerku koja je hiljadama kilometara daleko od nje. Janis je krivolovac koji hvata male, zaštićene vrste ptica pjevica i prodaje ih na ilegalnom tržištu. Mašta o tome kako će započeti novi život s Nišom. Jedne večeri, Niša će pripremiti ukusni šrilanški specijalitet za poslodavku Petru i njenu kćerku Aliki, a potom izaći na misteriozni zadatak i jednostavno nestati. Nakon što policija odbije da istraži njen slučaj, Petra i Janis će stvar uzeti u svoje ruke, ne sluteći da će ih ta istraga povezati s ostalim pomoćnicama na otoku i naposljetku natjerati da spoznaju stvari koje do tada, nažalost, nisu.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter