Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Ptice bez krila

Ptice bez krila

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-316-258-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6785

Broj strana:

548

Težina:

957 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

51,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Sedamnaest je godina prošlo od kada je, usmenom predajom proširivši se poput požara, Mandolina kapetana Corellija postala bestselerom čiji je uspjeh dodatno podgrijala istoimena ekranizirana verzija. Obožavatelji će stoga s posebnim oduševljenjem dočekati očaravajući povijesni nastavak. Ovoga puta mjesto radnje mali je anatolski gradić, varoš Eskibahče, kojoj je grčko ime u doba starog Bizanta bilo Paleoperiboli, a vrijeme početak dvadesetog stoljeća. Svi stanovnici govore turski, ali pišu grčkim pismom. To je gradić u kojem će se naći mjesto za profesionalnog bogohulnika. Gdje je dražesna kršćanka Filoteja zaručena za prijatelja iz djetinjstva, muslimana Ibrahima. Gdje će lokalni zemljoposjednik zateći suprugu s drugim muškarcem, ubiti suparnika i odvući ženu na trg kako bi je se kamenovalo. No, nakon desetljeća mirnog suživota, muslimanske Turke, kršćanske Grke i Armence razdvojit će Kotač povijesti; uspon Mustafe Kemala Atatürka, oca moderne Turske, Prvi svjetski rat i kolaps Otomanskog carstva.

De Bernières se u romanu Ptice bez krila vratio svojoj omiljenoj temi: zajednici u kojoj se sugrađani okreću jedni protiv drugih, načinu na koji rat mijenja ne samo cijeli svijet, već i do jučer pristojne i čestite ljude te malim potezima herojstva u zamašnjaku povijesti koja briše sve pred sobom.

  • Originalni naziv: BIRDS WITHOUT WINGS
  • Prevodilac: Ivan Zorić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Sedamnaest je godina prošlo od kada je, usmenom predajom proširivši se poput požara, Mandolina kapetana Corellija postala bestselerom čiji je uspjeh dodatno podgrijala istoimena ekranizirana verzija. Obožavatelji će stoga s posebnim oduševljenjem dočekati očaravajući povijesni nastavak. Ovoga puta mjesto radnje mali je anatolski gradić, varoš Eskibahče, kojoj je grčko ime u doba starog Bizanta bilo Paleoperiboli, a vrijeme početak dvadesetog stoljeća. Svi stanovnici govore turski, ali pišu grčkim pismom. To je gradić u kojem će se naći mjesto za profesionalnog bogohulnika. Gdje je dražesna kršćanka Filoteja zaručena za prijatelja iz djetinjstva, muslimana Ibrahima. Gdje će lokalni zemljoposjednik zateći suprugu s drugim muškarcem, ubiti suparnika i odvući ženu na trg kako bi je se kamenovalo. No, nakon desetljeća mirnog suživota, muslimanske Turke, kršćanske Grke i Armence razdvojit će Kotač povijesti; uspon Mustafe Kemala Atatürka, oca moderne Turske, Prvi svjetski rat i kolaps Otomanskog carstva. De Bernières se u romanu Ptice bez krila vratio svojoj omiljenoj temi: zajednici u kojoj se sugrađani okreću jedni protiv drugih, načinu na koji rat mijenja ne samo cijeli svijet, već i do jučer pristojne i čestite ljude te malim potezima herojstva u zamašnjaku povijesti koja briše sve pred sobom.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter