Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Psihopatologija, drugo dopunjeno i obnovljeno izdanje

Psihopatologija, drugo dopunjeno i obnovljeno izdanje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-176-513-8

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M2773

Broj strana:

552

Težina:

1400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

115,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Drugo, dopunjeno i obnovljeno izdanje udžbenika Psihopatologija, u usporedbi s prvim, ima vrlo značajna sadržajna i tehnička poboljšanja:

1) unesene su i opisane promjene u klasifikacijskim sustavima koji se nalaze u DSM-5 (2013. god.); 2) dodani su opisi najnovijih istraživanja povezanih sa psihijatrijskim poremećajima (osobito rezultati genetskih i neuroslikovnih istraživanja SŽS-a); 3) u knjigu su uvršteni novi epidemiološki podatci i pojavnosti psihijatrijskih entiteta; 4) prošireni su prilozi knjizi (rječnik psihopatologije, kazalo pojmova i popis literature) te su dodane nove slike i grafički prikazi; 5) u tekst je dodan veliki broj primjera i vinjeta u kojima se prethodno razrađen teorijski sadržaj prikazuje na slučajevima iz prakse; 6) povećan je broj ključnih riječi koje prate svako poglavlje i/ili su one ponešto dopunjene/izmijenjene i 7) na kraj svakog poglavlja dodan je sažetak.

Knjiga je podijeljena u tri dijela:

U prvom, općem dijelu knjige govori se o povijesti proučavanja psihopatologije, o paradigmama i modelima u psihijatriji, klasifikacijama psihičkih poremećaja, istraživanjima u području psihopatologije te o različitim načinima procjene psihičkih poremećaja i oboljenja.

U drugom su dijelu (Opća psihopatologija – psihički simptomi) detaljno opisani i razjašnjeni psihički simptomi koji su sastavni dio psihičkog poremećaja i/ili oboljenja. Svi simptomi opisani su u svojim veoma različitim pojavnim oblicima, ilustrirani su mnoštvom primjera iz kliničke prakse, a uklopljeni su i u vrlo jasne sažete definicije poremećaja u kojima se pojavljuju.

U trećem dijelu (Specijalna psihopatologija – psihički poremećaji i bolesti) riječ je o vrlo detaljnom i temeljitom opisu uloge nasljeđa i okoline u nastanku i održavanju psihičkog poremećaja/bolesti, prikazu teorija i modela koji ih objašnjavaju, opisu kliničke slike i diferencijalne dijagnostike. I u ovom se poglavlju nalazi veliki broj primjera iz autorove kliničke prakse.
Knjiga je pisana po ugledu na najsuvremenije udžbenike iz ovog područja: cjelokupan je tekst vrlo sustavno organiziran i strukturiran i to tako da se pojedine skupine sadržaja (opisi psihičkih simptoma ili psihičkih poremećaja/bolesti) iznose po sličnom obrascu, što olakšava čitanje teksta i snalaženje u njemu. Zahvaljujući jasnim i izdvojenim definicijama, prikazima velikog broja kliničkih slučajeva, sažetcima i ključnim pojmovima tekst je metodičko-didaktički izvrsno sredstvo za učenje iznesenoga gradiva. Osim toga, rječnik pojmova iz područja psihopatologije, koji se nalazi na kraju knjige, iznimno je koristan način sistematizacije i sažimanja čitava teksta. Na kraju knjige je Kazalo autora i Kazalo pojmova.

  • Izdanje: 2
  • Godina: 2014
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Drugo, dopunjeno i obnovljeno izdanje udžbenika Psihopatologija, u usporedbi s prvim, ima vrlo značajna sadržajna i tehnička poboljšanja: 1) unesene su i opisane promjene u klasifikacijskim sustavima koji se nalaze u DSM-5 (2013. god.); 2) dodani su opisi najnovijih istraživanja povezanih sa psihijatrijskim poremećajima (osobito rezultati genetskih i neuroslikovnih istraživanja SŽS-a); 3) u knjigu su uvršteni novi epidemiološki podatci i pojavnosti psihijatrijskih entiteta; 4) prošireni su prilozi knjizi (rječnik psihopatologije, kazalo pojmova i popis literature) te su dodane nove slike i grafički prikazi; 5) u tekst je dodan veliki broj primjera i vinjeta u kojima se prethodno razrađen teorijski sadržaj prikazuje na slučajevima iz prakse; 6) povećan je broj ključnih riječi koje prate svako poglavlje i/ili su one ponešto dopunjene/izmijenjene i 7) na kraj svakog poglavlja dodan je sažetak. Knjiga je podijeljena u tri dijela: U prvom, općem dijelu knjige govori se o povijesti proučavanja psihopatologije, o paradigmama i modelima u psihijatriji, klasifikacijama psihičkih poremećaja, istraživanjima u području psihopatologije te o različitim načinima procjene psihičkih poremećaja i oboljenja. U drugom su dijelu (Opća psihopatologija – psihički simptomi) detaljno opisani i razjašnjeni psihički simptomi koji su sastavni dio psihičkog poremećaja i/ili oboljenja. Svi simptomi opisani su u svojim veoma različitim pojavnim oblicima, ilustrirani su mnoštvom primjera iz kliničke prakse, a uklopljeni su i u vrlo jasne sažete definicije poremećaja u kojima se pojavljuju. U trećem dijelu (Specijalna psihopatologija – psihički poremećaji i bolesti) riječ je o vrlo detaljnom i temeljitom opisu uloge nasljeđa i okoline u nastanku i održavanju psihičkog poremećaja/bolesti, prikazu teorija i modela koji ih objašnjavaju, opisu kliničke slike i diferencijalne dijagnostike. I u ovom se poglavlju nalazi veliki broj primjera iz autorove kliničke prakse. Knjiga je pisana po ugledu na najsuvremenije udžbenike iz ovog područja: cjelokupan je tekst vrlo sustavno organiziran i strukturiran i to tako da se pojedine skupine sadržaja (opisi psihičkih simptoma ili psihičkih poremećaja/bolesti) iznose po sličnom obrascu, što olakšava čitanje teksta i snalaženje u njemu. Zahvaljujući jasnim i izdvojenim definicijama, prikazima velikog broja kliničkih slučajeva, sažetcima i ključnim pojmovima tekst je metodičko-didaktički izvrsno sredstvo za učenje iznesenoga gradiva. Osim toga, rječnik pojmova iz područja psihopatologije, koji se nalazi na kraju knjige, iznimno je koristan način sistematizacije i sažimanja čitava teksta. Na kraju knjige je Kazalo autora i Kazalo pojmova.

Dodatne informacije

Izdavač Medicinska naklada
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter