Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Psihijatrijska vještačenja - Zbirka ekspertiza

Psihijatrijska vještačenja - Zbirka ekspertiza

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-176-721-7

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

B4623

Broj strana:

1204

Težina:

1850 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

198,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ova je knjiga nastavak prije objavljenih knjiga (Psihijatrijska vještačenja – knjiga I – Kazneno pravo iz 2004. godine i Psihijatrijska vještačenja – knjiga II – Građansko pravo iz 2006. godine). Posrijedi je „trilogija“ u kojoj je predstavljeno niz forenzičkopsihijatrijskih ekspertiza izabranih po kriteriju njihove potencijalne edukativne vrijednosti kao modela koji bi mogao biti od pomoći drugim vještacima pri rješavanju identične ili slične problematike.

U ovoj, trećoj, knjizi tematski je objedinjena kaznena i građanska materija, a glavni kriterij za izbor u njoj prezentiranih ekspertiza bili su stvarno novi doprinosi – psihijatrijski i pravni, zatim potencijalna kontroverznost zaključaka koji se u njima nude i argumentacije na kojoj su oni temeljeni, i, nakraju, odgovarajuća prognoza i prijedlozi budućega razvoja na tom posebno složenom i iznimno osjetljivom području suradnje psihijatrije i prava.

Knjiga je podijeljena u dva dijela. U prvom je predstavljena zbirka od 58 ekspertiza, a u drugom dijelu, pod nazivom aktualne teme, nalazimo osam aktualnih forenzičkopsihijatrijskih članaka.

Svaka ekspertiza, odnosno svaki slučaj može se promatrati kao posebno poglavlje ove knjige. Svako poglavlje ima svoj naslov, tako da se čitatelj vrlo brzo može orijentirati na temu koja ga trenutno zanima, proučiti slučaj i, ako je to potrebno, analogno može riješiti svoj slučaj u praksi.

Drugi dio knjige, aktualne teme, ne samo da su aktualne po svojoj sadašnjoj važnosti, nego one svojom aktualnošću ukazuju na probleme i putove daljnjeg razvoja forenzičke psihijatrije, kako na teorijskom, tako i na stručnom, praktičnom planu. One izvrsno dopunjavaju sadržaj i nakane prije predstavljenih ekspertiza, a posebno ih se može povezati s uvodima uz prikaz svakog slučaja (ekspertize).

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova je knjiga nastavak prije objavljenih knjiga (Psihijatrijska vještačenja – knjiga I – Kazneno pravo iz 2004. godine i Psihijatrijska vještačenja – knjiga II – Građansko pravo iz 2006. godine). Posrijedi je „trilogija“ u kojoj je predstavljeno niz forenzičkopsihijatrijskih ekspertiza izabranih po kriteriju njihove potencijalne edukativne vrijednosti kao modela koji bi mogao biti od pomoći drugim vještacima pri rješavanju identične ili slične problematike. U ovoj, trećoj, knjizi tematski je objedinjena kaznena i građanska materija, a glavni kriterij za izbor u njoj prezentiranih ekspertiza bili su stvarno novi doprinosi – psihijatrijski i pravni, zatim potencijalna kontroverznost zaključaka koji se u njima nude i argumentacije na kojoj su oni temeljeni, i, nakraju, odgovarajuća prognoza i prijedlozi budućega razvoja na tom posebno složenom i iznimno osjetljivom području suradnje psihijatrije i prava. Knjiga je podijeljena u dva dijela. U prvom je predstavljena zbirka od 58 ekspertiza, a u drugom dijelu, pod nazivom aktualne teme, nalazimo osam aktualnih forenzičkopsihijatrijskih članaka. Svaka ekspertiza, odnosno svaki slučaj može se promatrati kao posebno poglavlje ove knjige. Svako poglavlje ima svoj naslov, tako da se čitatelj vrlo brzo može orijentirati na temu koja ga trenutno zanima, proučiti slučaj i, ako je to potrebno, analogno može riješiti svoj slučaj u praksi. Drugi dio knjige, aktualne teme, ne samo da su aktualne po svojoj sadašnjoj važnosti, nego one svojom aktualnošću ukazuju na probleme i putove daljnjeg razvoja forenzičke psihijatrije, kako na teorijskom, tako i na stručnom, praktičnom planu. One izvrsno dopunjavaju sadržaj i nakane prije predstavljenih ekspertiza, a posebno ih se može povezati s uvodima uz prikaz svakog slučaja (ekspertize).

Dodatne informacije

Izdavač Medicinska naklada
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter