Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Pseće godine

Pseće godine

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ginter Gras


ISBN:

978-86-521-1514-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D1080

Broj strana:

760

Težina:

1038 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

31,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Dobitnik Nobelove nagrade.

Uspon i pad Trećeg rajha iz perspektive žrtve, svjedoka i krivca.

U malograđanskoj sredini grada Gdanjska dvadesetih godina prošlog vijeka dva dječaka, polu-Jevrejin Edi Amzel i arijevac Valter Matern, postaju pobratimi ritualnim mješanjem krvi. Njihove dječačke podvige prati verna keruša Zenta, koja će ošteniti Harasa, budućeg oca ovčara Princa, Firerovog ljubimca.

Godine odmiču, prijateljstvo mladića i dalje je snažno i iskreno, a onda na vlast dolaze nacisti. Amzel je talentovani umjetnik koji stvarnost komentariše stvarajući strašila po liku ljudskom. Napadaju ga devetorica mladih pripadnika SA i izbijaju mu zube. Jedan od njih je - Matern.

Pseće godine su sada u punom zamahu: marširaju pravo u rat. Na sceni se ne mijenjaju igrači sve dok Princ konačno ne napusti svog gospodara - jer i psu može biti dosta svega.

U posleratnim godinama i Maternu je svega dosta. Zajedno sa Princom on kreće u potragu za počiniocima nacističkih zlodjela i svojim izgubljenim pobratimom Amzelom. Matern je nevin, on je antifašista, drugi su ti koji su krivi iako ih je talas prosperiteta Zapadne Njemačke naizgled oprao.

Pseće godine su književno djelo koje se ističe po izuzetnoj snazi jezičkog izraza, to je oluja ideja i provokacija, antologija savršeno napisanih kratkih priča, poetskih odlomaka i satiričnih majstorija, to je istovremeno i umjetnički roman i bajka i zavičajna priča i istorijska freska. Der Spiegel

  • Originalni naziv: Hundejahre
  • Prevodilac: Ivan Ivanji
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dobitnik Nobelove nagrade. Uspon i pad Trećeg rajha iz perspektive žrtve, svjedoka i krivca. U malograđanskoj sredini grada Gdanjska dvadesetih godina prošlog vijeka dva dječaka, polu-Jevrejin Edi Amzel i arijevac Valter Matern, postaju pobratimi ritualnim mješanjem krvi. Njihove dječačke podvige prati verna keruša Zenta, koja će ošteniti Harasa, budućeg oca ovčara Princa, Firerovog ljubimca. Godine odmiču, prijateljstvo mladića i dalje je snažno i iskreno, a onda na vlast dolaze nacisti. Amzel je talentovani umjetnik koji stvarnost komentariše stvarajući strašila po liku ljudskom. Napadaju ga devetorica mladih pripadnika SA i izbijaju mu zube. Jedan od njih je - Matern. Pseće godine su sada u punom zamahu: marširaju pravo u rat. Na sceni se ne mijenjaju igrači sve dok Princ konačno ne napusti svog gospodara - jer i psu može biti dosta svega. U posleratnim godinama i Maternu je svega dosta. Zajedno sa Princom on kreće u potragu za počiniocima nacističkih zlodjela i svojim izgubljenim pobratimom Amzelom. Matern je nevin, on je antifašista, drugi su ti koji su krivi iako ih je talas prosperiteta Zapadne Njemačke naizgled oprao. Pseće godine su književno djelo koje se ističe po izuzetnoj snazi jezičkog izraza, to je oluja ideja i provokacija, antologija savršeno napisanih kratkih priča, poetskih odlomaka i satiričnih majstorija, to je istovremeno i umjetnički roman i bajka i zavičajna priča i istorijska freska. Der Spiegel

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter