Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Prošlo nesavršeno vrijeme

Prošlo nesavršeno vrijeme

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-14-1223-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K8316

Broj strana:

524

Težina:

642 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

49,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Damiana Baxtera upoznao sam na Cambridgeu. Sreli smo se u vrijeme kada sam uveden u londonsko društvo krajem šezdesetih. Upoznao sam ga s nekim curama pa smo neko vrijeme svi zajedno landrali Londonom…

Četrdeset godina poslije, pripovjedač mrzi Damiana Baxtera.
No, koliko god bilo ugodno kada ti se javi stari prijatelj, zanimljivije je kad ti se javi stari neprijatelj, stoga će prihvatiti molbu bogatog Damiana na umoru da pronađe majku djeteta koje je možda napravio tijekom jedne blistave, ali razorne londonske društvene sezone. Potraga će pripovjedača vratiti u čudesan svijet raspojasanoga Londona šezdesetih koji vrvi dobrim društvom i lošim ponašanjem.

Napisan u žanru komedije manira, roman Prošlo nesavršeno vrijeme elegantna je socijalna satira londonske društvene scene sedamdesetih godina 20. stoljeća. Dubinski, a istodobno i vrlo duhovit prikaz jednoga savršeno-nesavršenog prošlog vremena i društva u čijem snobizmu Fellowes pronalazi nepresušnu inspiraciju.

Kroz sjećanja anonimnog pripovjedača, koji prevrće po vlastitim sjećanjima i životima davno zaboravljenih prijatelja i mnogih imućnih ljubavnica s kojima je na raskošnim zabavama provodio dane neobuzdane mladosti, Fellowes nas svojim romanom vraća u zlatno doba britanske visoke klase.

  • Originalni naziv: Past Imperfekt
  • Izdanje: 2
  • Godina: 2012
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Damiana Baxtera upoznao sam na Cambridgeu. Sreli smo se u vrijeme kada sam uveden u londonsko društvo krajem šezdesetih. Upoznao sam ga s nekim curama pa smo neko vrijeme svi zajedno landrali Londonom… Četrdeset godina poslije, pripovjedač mrzi Damiana Baxtera. No, koliko god bilo ugodno kada ti se javi stari prijatelj, zanimljivije je kad ti se javi stari neprijatelj, stoga će prihvatiti molbu bogatog Damiana na umoru da pronađe majku djeteta koje je možda napravio tijekom jedne blistave, ali razorne londonske društvene sezone. Potraga će pripovjedača vratiti u čudesan svijet raspojasanoga Londona šezdesetih koji vrvi dobrim društvom i lošim ponašanjem. Napisan u žanru komedije manira, roman Prošlo nesavršeno vrijeme elegantna je socijalna satira londonske društvene scene sedamdesetih godina 20. stoljeća. Dubinski, a istodobno i vrlo duhovit prikaz jednoga savršeno-nesavršenog prošlog vremena i društva u čijem snobizmu Fellowes pronalazi nepresušnu inspiraciju. Kroz sjećanja anonimnog pripovjedača, koji prevrće po vlastitim sjećanjima i životima davno zaboravljenih prijatelja i mnogih imućnih ljubavnica s kojima je na raskošnim zabavama provodio dane neobuzdane mladosti, Fellowes nas svojim romanom vraća u zlatno doba britanske visoke klase.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter