Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Proročke knjige

Proročke knjige

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Marko Grčić


ISBN:

953-150-565-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4157

Broj strana:

297

Težina:

405 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,25 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

William Blake (London, 1757-1827), pjesnik, slikar, graver i ilustrator knjiga, jedna je od najzačudnijih književnih osobnosti 19. stoljeća. Umjetnički svestrano nadaren, obdaren iznimnim pjesničkim nadahnućem i nadasve stvaralački slobodan i nesputan, Blake nije bio predodređen za udobnu građansku komociju. Dapače, poživio je kratko: u siromaštvu, neshvaćen i nepriznat upravo u onome što se danas u njegovu opusu beskrajno cijeni - knjiga kao umjetničko djelo i kongenijalno jedinstvo riječi i slike.

Izbor kraćih i važnijih poema iz Blakeovih proročkih knjiga možda ponajbolje reprezentira Blakeov buntovno-revolucionarni pjesnički i duhovni svijet prožet dubokim neposrednim vizijama i uvidima u metafiziku dobra i zla, simbolima, pseudomitovima i parafrazama. Zahvaljujući odlično prevedenim te stručno i opširno komentiranim stihovima Proročkih knjiga, u mogućnosti smo pobliže upoznati Blakeov osebujni pjesnički i duhovni svijet nesklon književnim, filozofskim ili nekim drugim analizama.

  • Prevodilac: Dario Škarica
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 110×170
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

William Blake (London, 1757-1827), pjesnik, slikar, graver i ilustrator knjiga, jedna je od najzačudnijih književnih osobnosti 19. stoljeća. Umjetnički svestrano nadaren, obdaren iznimnim pjesničkim nadahnućem i nadasve stvaralački slobodan i nesputan, Blake nije bio predodređen za udobnu građansku komociju. Dapače, poživio je kratko: u siromaštvu, neshvaćen i nepriznat upravo u onome što se danas u njegovu opusu beskrajno cijeni - knjiga kao umjetničko djelo i kongenijalno jedinstvo riječi i slike. Izbor kraćih i važnijih poema iz Blakeovih proročkih knjiga možda ponajbolje reprezentira Blakeov buntovno-revolucionarni pjesnički i duhovni svijet prožet dubokim neposrednim vizijama i uvidima u metafiziku dobra i zla, simbolima, pseudomitovima i parafrazama. Zahvaljujući odlično prevedenim te stručno i opširno komentiranim stihovima Proročkih knjiga, u mogućnosti smo pobliže upoznati Blakeov osebujni pjesnički i duhovni svijet nesklon književnim, filozofskim ili nekim drugim analizama.

Dodatne informacije

Izdavač Matica hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter