Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Propisi braka u svjetlu Kurana i sunneta

Propisi braka u svjetlu Kurana i sunneta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-790-08-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B8501

Broj strana:

400

Težina:

700 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

” Brak je tema koja ima svoju posebnu važnost kod muslimana i nemuslimana.
Šerijatski propisi koji su vezani za njega predstavljaju istinski put kojeg bi trebalo da slijedi čitavo čovječanstvo u različitim vremenima.
Jer iskrivljeni zakoni koji su skrenuli sa svog pravca zapostavljajući Allahovu uputu, tokom različitih perioda su
prouzrokovali ogromne ruševine izgrađenih pojedinaca, porodica i zajednica.
Iskvarenost veze čovjeka sa ženom je bila i još uvijek je problematična tema koju je slabo kada čovječanstvo moglo riješiti kako bi hodili po tom pitanju pravim putem osim ako nisu spoznali istinu koja je objavljena od Allaha i ako su je se pridržavali.
Muslimanski učenjaci ranije a i sada, sa različitim svojim specijalnostima, su pisali veoma mnogo o ovoj temi.
O čemu su nama ostavili veliko bogastvo, a nadam se da i ovo sadrži većinu onih pitanja koja su napisana o braku i njegovim diskusijama, iako je čovjekovo djelo uvijek izloženo manjkavostima i nedostatcima.
Ovo nije jedina knjiga koja je sakupila bračna pitanja.
Mnogo je djela modernog doba koja obrađuju ovu temu, i u njima se nalazi veliko dobro.
Možda se ovo djelo razlikuje od prethodnih jer je njegov autor pokušao da za navedene propise donese dokaze iz Kur’ana i sunneta shodno mogućnostima.
Posebno kada je riječ o propisima oko kojih postoje razilaženja, pokušavajući da čitaoca dovede do najispravnijeg mišljena na osnovu pravila po kojim se određuje najispravnije mišljenje. Allah najbolje pomaže.”
Dr. Omer Sulejman Eškar
Šerijatski fakultet Jordanski univerzitet Oman

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Mnogo stara knjiga

Detalji

” Brak je tema koja ima svoju posebnu važnost kod muslimana i nemuslimana. Šerijatski propisi koji su vezani za njega predstavljaju istinski put kojeg bi trebalo da slijedi čitavo čovječanstvo u različitim vremenima. Jer iskrivljeni zakoni koji su skrenuli sa svog pravca zapostavljajući Allahovu uputu, tokom različitih perioda su prouzrokovali ogromne ruševine izgrađenih pojedinaca, porodica i zajednica. Iskvarenost veze čovjeka sa ženom je bila i još uvijek je problematična tema koju je slabo kada čovječanstvo moglo riješiti kako bi hodili po tom pitanju pravim putem osim ako nisu spoznali istinu koja je objavljena od Allaha i ako su je se pridržavali. Muslimanski učenjaci ranije a i sada, sa različitim svojim specijalnostima, su pisali veoma mnogo o ovoj temi. O čemu su nama ostavili veliko bogastvo, a nadam se da i ovo sadrži većinu onih pitanja koja su napisana o braku i njegovim diskusijama, iako je čovjekovo djelo uvijek izloženo manjkavostima i nedostatcima. Ovo nije jedina knjiga koja je sakupila bračna pitanja. Mnogo je djela modernog doba koja obrađuju ovu temu, i u njima se nalazi veliko dobro. Možda se ovo djelo razlikuje od prethodnih jer je njegov autor pokušao da za navedene propise donese dokaze iz Kur’ana i sunneta shodno mogućnostima. Posebno kada je riječ o propisima oko kojih postoje razilaženja, pokušavajući da čitaoca dovede do najispravnijeg mišljena na osnovu pravila po kojim se određuje najispravnije mišljenje. Allah najbolje pomaže.” Dr. Omer Sulejman Eškar Šerijatski fakultet Jordanski univerzitet Oman

Dodatne informacije

Izdavač Ilum doo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter