Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Promena podneblja

Promena podneblja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Hilari Mantel


ISBN:

978-86-6105-146-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D3303

Broj strana:

330

Težina:

433 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kroz priču o bračnom paru iz Engleske, Ralfu i Ani Eldred i njihovom naizgled mirnom životu koji će uzdrmati strašne tajne iz prošlosti, Hilar Mantel progovara o ljuskoj prirodi, o bogu, o zlu, o mogućnosti i nemogućnosti oprosta, te o sukobu ideala i brutalnosti.
Ralf i Ana Eldred, roditelji četvoro djece, žive u velikoj crvenoj kući u Norfolku. Život posvjećuju dobročinstvima i njihovom dom predstavlja utočište za nepresušnu rijeku dobrih duša i nesrećnika. Međutim, iza tog mirnog života ispunjenog plemenitim ciljevima, skrivaju se sve veće poteškoće koje imaju s djecom kao i sve dublji jaz u njihovom braku. Ljeta 1980. uspomene na strašnu tragediju koja ih je zadesila dvadeset godina ranije dok su radili u jednoj afričkoj misiji, izbijaju na površinu i prijete da razore krhki mir koji su Eldredovi sagradili za sebe.
Ovo kompleksno vješto napisano tragikomično djelo spoj je uzbudljivog trilera punog napetosti, dubokog psihološkog romana i filozofske rasprave lijepo začinjene crnim humorom. No, duhovitost ne uspjeva da izbriše strahote i čitaocima ostaje prikaz likova koji zbunjeno nastoje da objasne sebi patnju i nedokučivost vlastitog života.

  • Originalni naziv: A Change of Climate
  • Prevodilac: Jadranka Počuča
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kroz priču o bračnom paru iz Engleske, Ralfu i Ani Eldred i njihovom naizgled mirnom životu koji će uzdrmati strašne tajne iz prošlosti, Hilar Mantel progovara o ljuskoj prirodi, o bogu, o zlu, o mogućnosti i nemogućnosti oprosta, te o sukobu ideala i brutalnosti. Ralf i Ana Eldred, roditelji četvoro djece, žive u velikoj crvenoj kući u Norfolku. Život posvjećuju dobročinstvima i njihovom dom predstavlja utočište za nepresušnu rijeku dobrih duša i nesrećnika. Međutim, iza tog mirnog života ispunjenog plemenitim ciljevima, skrivaju se sve veće poteškoće koje imaju s djecom kao i sve dublji jaz u njihovom braku. Ljeta 1980. uspomene na strašnu tragediju koja ih je zadesila dvadeset godina ranije dok su radili u jednoj afričkoj misiji, izbijaju na površinu i prijete da razore krhki mir koji su Eldredovi sagradili za sebe. Ovo kompleksno vješto napisano tragikomično djelo spoj je uzbudljivog trilera punog napetosti, dubokog psihološkog romana i filozofske rasprave lijepo začinjene crnim humorom. No, duhovitost ne uspjeva da izbriše strahote i čitaocima ostaje prikaz likova koji zbunjeno nastoje da objasne sebi patnju i nedokučivost vlastitog života.

Dodatne informacije

Izdavač Sezam book
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter