Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Prokletstvo

Prokletstvo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Harold Robins


ISBN:

978-86-10-00791-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V5222

Broj strana:

280

Težina:

320 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Istoričarka umjetnosti Medison Dupre umije da prepozna falsifikat čim ga vidi. Kada joj tajanstveni doktor Kasim ponudi primamljivu zaradu ako otkupi figuricu skarabeja ukradenu iz Tutankamonove grobnice, ona zna da bi trebalo da odbije i produži dalje. Ipak, Medison odbacuje oprez i priprema se za potragu za Srcem Egipta.
I prije nego što je stigla da spakuje kofere, mora da bježi jer je optužena za ubistvo.

Tragovi je odvode u Englesku, u Stounhendž, gdje se druidski seks kult klanja boginji ljubavi, ženi sa dovoljno ličnog bogatstva da sebi kupi vojsku obožavalaca. Medison pronalazi sopstvenog obožavaoca u liku egipatskog stručnjaka za starine kome zna da može da vjeruje, i koji podstiče njenu strast.

Došavši u Egipat u potrazi za skarabejem, Medison će biti zarobljena u zemlji faraona kada joj na aerodromu oduzmu pasoš. Ona zna da ju je izigrao Kasim, koji vjeruje da Srce Egipta ima moć da opčini mase da podrže njegov tajni cilj.

Od slavne pijace Kan el Kalili do Doline kraljeva, i nevjerovatnih divova iz Abu Simbela, Medison pažljivo pronalazi svoj put između pljačkaša grobova, ubica i političkih fanatika, vešto izbjegavajući i drevna i savremena prokletstva kako bi ostala u životu.

  • Originalni naziv: The curse
  • Prevodilac: Mirko Bižić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Istoričarka umjetnosti Medison Dupre umije da prepozna falsifikat čim ga vidi. Kada joj tajanstveni doktor Kasim ponudi primamljivu zaradu ako otkupi figuricu skarabeja ukradenu iz Tutankamonove grobnice, ona zna da bi trebalo da odbije i produži dalje. Ipak, Medison odbacuje oprez i priprema se za potragu za Srcem Egipta. I prije nego što je stigla da spakuje kofere, mora da bježi jer je optužena za ubistvo. Tragovi je odvode u Englesku, u Stounhendž, gdje se druidski seks kult klanja boginji ljubavi, ženi sa dovoljno ličnog bogatstva da sebi kupi vojsku obožavalaca. Medison pronalazi sopstvenog obožavaoca u liku egipatskog stručnjaka za starine kome zna da može da vjeruje, i koji podstiče njenu strast. Došavši u Egipat u potrazi za skarabejem, Medison će biti zarobljena u zemlji faraona kada joj na aerodromu oduzmu pasoš. Ona zna da ju je izigrao Kasim, koji vjeruje da Srce Egipta ima moć da opčini mase da podrže njegov tajni cilj. Od slavne pijace Kan el Kalili do Doline kraljeva, i nevjerovatnih divova iz Abu Simbela, Medison pažljivo pronalazi svoj put između pljačkaša grobova, ubica i političkih fanatika, vešto izbjegavajući i drevna i savremena prokletstva kako bi ostala u životu.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter