Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Projekat: Sreća

Projekat: Sreća

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Grečen Rubin


ISBN:

9788652106356

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4839

Broj strana:

328

Težina:

431 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,70 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ili, zbog čega sam tokom jedne godine pokušavala jutrom da pevam, da raspremam plakare, da budem korektna i u svađi, čitam Aristotela i uopšte više da se zabavljam.

Jednog kišnog poslijepodneva Grečen Rubin je doživjela otkrovenje na najvjerovatnijem mjestu: u autobusu gradskog saobraćaja. Dani su dugi, ali su godine kratke, shvatila je. Vrijeme prolazi i ne usredsređujem se dovoljno na ono što je zaista važno. Istog trenutka odlučila je da jednu godinu posveti svom projektu sreće. I ostvarila ga je - pred nama je PROJEKAT: SREĆA - duhovito i pronicljivo predstavljene avanture tokom dvanaestomjesečne probne vožnje kroz vjekovnu mudrost, savremena naučna istraživanja i savijete popularne kulture o tome kako postati srećniji.

Niko nije u mogućnosti da iščupa sebe iz korijena, niti je to autorka željela - ona se usredsredila na poboljšavanje svog života takvog kakav jeste, a njeni zaključci ponekad su iznenađujući:

- ako se pametno troši, novac može kupiti sreću
- novine i izazovi jesu snažni podsticaji sreće
- možete se osjećati gore ako udovoljavate sebi
- davanje oduška lošim osjećanjima neće vas osloboditi tih osjećanja
- i najmanja promjena može značiti veliku razliku

Šarmantno i duhovito napisan, ovaj roman prosvjetljava ali i zabavlja, navodi na razmišljanje ali vam ne dozvoljava da ga ispustite iz ruku. Strast Grečen Rubin za njenu temu iskače sa svake stranice, a čitanje samo nekoliko poglavlja nadahnuće vas da počnete sopstveni projekat: sreća.

Sreća je zarazna. Kao i Projekat: sreća. Kada jednom budete pročitali ovu priču o jednogodišnjoj potrazi za zadovoljstvom, željet ćete da započnete sopstveni projekat: sreća i da nagovorite prijatelje i porodicu da vam se pridruže. Ovo je rijetka knjiga koja će vas navesti da se osmjehujete i razmišljate - često na istoj strani.
Danijel H. Pink, autor knjige Šta nas pokreće?

  • Originalni naziv: The happiness project...
  • Prevodilac: Eli Gilić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ili, zbog čega sam tokom jedne godine pokušavala jutrom da pevam, da raspremam plakare, da budem korektna i u svađi, čitam Aristotela i uopšte više da se zabavljam. Jednog kišnog poslijepodneva Grečen Rubin je doživjela otkrovenje na najvjerovatnijem mjestu: u autobusu gradskog saobraćaja. Dani su dugi, ali su godine kratke, shvatila je. Vrijeme prolazi i ne usredsređujem se dovoljno na ono što je zaista važno. Istog trenutka odlučila je da jednu godinu posveti svom projektu sreće. I ostvarila ga je - pred nama je PROJEKAT: SREĆA - duhovito i pronicljivo predstavljene avanture tokom dvanaestomjesečne probne vožnje kroz vjekovnu mudrost, savremena naučna istraživanja i savijete popularne kulture o tome kako postati srećniji. Niko nije u mogućnosti da iščupa sebe iz korijena, niti je to autorka željela - ona se usredsredila na poboljšavanje svog života takvog kakav jeste, a njeni zaključci ponekad su iznenađujući: - ako se pametno troši, novac može kupiti sreću - novine i izazovi jesu snažni podsticaji sreće - možete se osjećati gore ako udovoljavate sebi - davanje oduška lošim osjećanjima neće vas osloboditi tih osjećanja - i najmanja promjena može značiti veliku razliku Šarmantno i duhovito napisan, ovaj roman prosvjetljava ali i zabavlja, navodi na razmišljanje ali vam ne dozvoljava da ga ispustite iz ruku. Strast Grečen Rubin za njenu temu iskače sa svake stranice, a čitanje samo nekoliko poglavlja nadahnuće vas da počnete sopstveni projekat: sreća. Sreća je zarazna. Kao i Projekat: sreća. Kada jednom budete pročitali ovu priču o jednogodišnjoj potrazi za zadovoljstvom, željet ćete da započnete sopstveni projekat: sreća i da nagovorite prijatelje i porodicu da vam se pridruže. Ovo je rijetka knjiga koja će vas navesti da se osmjehujete i razmišljate - često na istoj strani. Danijel H. Pink, autor knjige Šta nas pokreće?

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter